CoolClub pro IT odborníky

Nike vstupuje do Metaverse. Na virtuálních sneakers vydělává miliony

04.05.2022

V prosinci loňského roku koupila společnost Nike americký startup RTFKT, který využívá nejnovější herní engine, NFT, blockchain, VR a vytváří unikátní sneakers a digitální artefakty. Mimo jiné spolupracují s Epic Games a v kooperaci s Nike vydělávají na virtuálních teniskách miliony.

 

Novinky

 

Za virtuální boty Dunk Genesis Cryptokicks už kupující utratili přes 10 milionů dolarů a Nike si v Metaverse buduje své postavení. Úspěšná společnost specializující se na sportovní oblečení uvedla kolekci 20 000 NFT sneakers a zájem ze strany kupujících je veliký, minimální cena za boty bez designových prvků začíná na částce 2 500 $.

Čím originálnější design, tím vyšší cena za boty. Barvy na teniskách jde kdykoliv měnit díky kouzelné lahvičce, která přijde kupujícím společně s botami. Nike není jedinou společnost, která proniká do Metaverse, konkureční boj Adidas vs Nike bude znatelný i ve virtuálním světě.

 

 

Adidas koupil pozemky v Sandboxu, virtuálním světě, kde se mohou konat módní přehlídky, koncerty a kulturní eventy jako z reálného světa. Nike investoval do Robloxu, což je digitální herní svět oblíbený zejména mezi dětmi. Ty velmi dobře chápou, jakou hodnotu má v dnešní době digitální zboží, díky kterému mohou upgradovat své postavy a odlišit se tím od ostatních hráčů.

 

 

Připravila: Erna Březionová

Foto: Twitter @RTFKT