CoolClub pro IT odborníky

8 nejlepších aplikací na Apple Watch

31.01.2022

Jste hrdými majiteli iPhonu a Apple Watch? Pak asi víte, že vše, co si nainstalujete do telefonu, se objeví také na vašich hodinkách. Možná ale nevíte, že existují speciální verze přímo pro Apple Watch. Tohle je výběr těch 8 nejlepších, které vám určitě nesmí chybět.

 

 

Magazín

 

1. Stocard na elektronické věrnostní karty

Jít nakupovat s peněženkou už se nenosí – zvlášť když můžete jednoduše zaplatit hodinkami. Možná si ale říkáte, co dělat, když máte tolik věrnostních karet, které chcete využívat na sbírání bodů nebo uplatňování slev. Vaše trápení vyřeší aplikace Stocard, kam si karty v elektronické podobě jednoduše nahrajete. Peněženku a telefon nechte klidně doma a vzhůru na nákupy.

 

2. Strava na měření fitness aktivit

Žádnému sportovci určitě nesmí chybět fitness aplikace Strava, kterou využijete na všechny možné sporty: od běhání, cyklistiky a plavání až po jógu, lyžování nebo posilování. Díky ní můžete snadno trackovat svůj pohyb, měřit vzdálenost, spálené kalorie a výsledky sdílet s kamarády. Stravu můžete využít, i pokud necháte svůj spárováný iPhone doma – jakmile ho budete mít zase u sebe, všechny výsledky se propíšou do telefonu.

 

3. ESPN pro rychlý přehled o sportu

Pokud aktivním sportům zrovna neholdujete, zato máte rádi přehled o všech sportovních utkáních, pak je ESPN něco pro vás! S touto aplikací se už nemusíte bát, že byste propásli klíčové sportovní momenty. ESPN vám ochotně naservíruje okamžité výsledky i současné stavy ze zápasů či turnajů. Přidat si můžete třeba fotbal, F1, tenis, golf, ale i mnoho dalších. Stejně tak si můžete nastavit, abyste dostávali upozornění od svých oblíbených týmů.

 

 

4. iTranslate Converse na okamžité překlady

Taky jste vždycky toužili mluvit více jazyky, ale nikdy jste na pořádné studium neměli čas? Máme pro vás jeden trik, který vám dokáže, že nemusíte dokonale ovládat cizí jazyk, abyste se v zahraničí domluvili. Stačí nahrát hlasovou zprávu a aplikace iTranslate Converse vám vzkaz ochotně přeloží do zadaného jazyka. Je to praktické, jednoduché a maximálně pohodlné.  

 

5. Noted na nahrávání hlasových poznámek

Představte si situaci, když jste zrovna venku a přepadne vás múza – dostanete báječný business nápad, přijdete na řešení svého problému a nebo jste si jen vzpomněli, co vám schází na nákupním seznamu. Ať už je to cokoliv, aplikace Noted se postará o to, abyste své geniální myšlenky nezapomněli. Umožní vám nahrát zvuk na jedno kliknutí, a dokonce označit důležité části nahrávky. Doma se nahrávka synchronizuje s vaším telefonem, takže budete mít své poznámky hned po ruce.

Aplikace Noted nahrává hlasové poznámky

 

6. Shazam na rozpoznání oblíbené písničky

Taky se vám stalo, že jste zaslechli líbivý song, ale neznáte jeho název? Nevadí, Shazam ho  znát určitě bude. Aplikace má v databázi tisíce písniček, které dokáže rozpoznat během pár sekund. Doménou této appky je především pohodlné ovládání. Než totiž vylovíte telefon z kapsy, odemknete ho a spustíte aplikaci, může být už pozdě. Na hodinkách stačí kliknout na ikonku start a Shazam už poslouchá. A co víc, pro Apple Watch 3 funguje i bez připojeného telefonu.  

 

7. Apple Maps na jednoduché navigování

Apple mapy nemají zrovna nejlepší pověst, ale na Apple Watch fungují naprosto skvěle. Stačí požádat Siri, aby do navigace zadala místo a počkat, až vám nachystá trasu. Jakmile je vše připraveno, stačí stisknout start a následovat instrukce. Apple Maps vás budou navádět krok za krokem a vibrací vás upozorní, když se blíží další zatáčka. Svůj iPhone můžete klidně nechat doma.

 

8. AroundMe na hledání potřebných míst

Vynikajícími referencemi se pyšní také appka AroundMe, která vám pomůže najít vše, co hledáte. Potřebujete zjistit, kde je nejbližší bankomat? Pošta? Nebo snad knihkupectví? Stačí to zadat do vyhledávání a AroundMe hned přispěchá s vhodnými návrhy. Společně s tím vám ukáže adresu i třeba otevírací hodiny, což vám určitě přijde vhod.

 

Tip! Počítačové brýle Apple budou stejně výkonné jako Mac, na trhu se objeví příští rok

 

 

Připravila: Petra Pruden

Foto: notedapp.io; Shutterstock