CoolClub pro IT odborníky

5 velkých světových TECH konferencí! Už klepou na dveře

27.07.2019

Ať už jste developer, IT expert nebo jen nadšenec do nových technologií, letošní konference si určitě užijete! Těšit se můžete na pořádnou dávku aktuálních trendů a inovací. Nenechte si ujít zejména těchto 5 světových konferencí - kdy, kde a o čem konkrétně?

 

Novinky

 

I druhá polovina roku je nabita skvělými IT akcemi, na kterých nesmí chybět žádný nadšený “ajťák”. Některé z nich se konají hned za rohem u našich evropských sousedů, za jinými vycestujete až za oceán – každá z nich však bude stát za to. Pestrý program a hvězdná sestava řečníků jsou zárukou skvělého zážitku!

 

IFA 2019 (6.-11. září 2019)

Konference s názvem IFA se koná u našich sousedů – v německém Berlíně. Jedná se o jeden z nejznámějších veletrhů, co se elektroniky a domácích spotřebičů týče. Každý rok totiž přiláká téměř 300 00 návštěvníků z desítek různých zemí. Tato akce je hlavním místem setkávání důležitých prodejců a expertů z oboru, kteří zde mají příležitost prezentovat své inovace. Minulý rok sem zavítaly i takové hvězdy jako Jo Seong-jin (vice prezident a výkonný ředitel LG Electronics), Daniel Rausch (viceprezident společnosti Smart Home v Amazonu) nebo také Nick Parker (viceprezident prodeje pro Microsoft).

 

Strata Data Conference (23.-26. září 2019)

Pokud hledáte způsob, jak propojit vědu a podnikání, na Strata Data konferenci v New Yorku budete na tom správném místě. Neočekávejte však žádné teoretizování – čeká na vás analýza případových studií a rozvíjení nových dovedností přes sdílené tutoriály. Nebude chybět ani diskuze na téma výzev, které je v dnešní době potřeba řešit. Řeč bude například o bezpečnosti, výpočetních systémech, nových rozhraní a mnoho dalšího. Pokud chcete započít novou spolupráci a posílit týmového ducha, neformální prostředí této konference je na to ideální.

 

IT Arena 2019 (25.-27. září 2019)

Nyní se přesuneme na východ, kde se koná od 27.-29. září největší technologická událost na Ukrajině a ve východní Evropě. Konference sice trvá pouze 3 dny, ale o to nabitější má program. K minulým řečníkům IT Areny patřili například zástupci Twitteru, Facebooku, IBM, Googlu nebo Microsoftu. Proto není divu, že se na ni do města Lvov přijelo podívat více než 2000 podnikatelů, investorů, developerů a obchodních analytiků. Kromě toho, že si zde budete moct vyslechnout skvělé proslovy, tak se najde příležitost i k networkingu – konference je totiž proslulá svými každodenními afterparty, které jsou vynikajícími pro navázání kontaktu.

 

Světový summit AI (9.-10. října 2019)

Svět s umělou inteligencí nás obklopuje doslova na každém rohu. Přestože se zdá, že jsou AI technologie vychytané, její tvůrci s ní plánují něco ještě mnohem většího. Důkazem toho je světový summit AI, který je v tomto ohledu naprosto jedinečnou událostí reprezentující nejnovější inovace v oblasti umělé inteligence. Akce se koná 9.-10. října v Amsterdamu a její návštěvníci se mohou těšit na živé diskuse, praktické workshopy, sdílení zkušeností a večerní zábavu s DJ, během kterých mohou své brilantní mozky nechat na chvíli odpočinout!

 

Women’s Leadership Camp San Francisco (3.–5. listopadu 2019)

Na závěr roku nás čeká perlička, která nadchne všechny ženy ve vedoucích pozicích. V San Francisku se totiž od 3.-5. listopadu koná Women’s Leadership Camp, kde to bude energií a novými nápady jenom sršet. I když to tak na první pohled nevypadá, i tato akce patří mezi Tech konference. Hlavním tématem bude spojení hard skills z IT a soft skills z managementu. Digitální průmysl potřebuje schopné a informované lídry a tato akce se o to spolehlivě postará!

 


Připravila: Petra Pruden

Foto: web a archiv pořadatelů