CoolClub pro IT odborníky

8 nejlepších podcastů pro programátory a tech profesionály

22.11.2021

Říká se, že podcasty umí změnit život jako máloco. Když se vám podaří najít relevantní obsah, který vás nejen zajímá, ale ve svém zpracování jde do hloubky, je poslouchání podcastů perfektně strávený čas. Kvalitní podcasty umožňují se více informovat, vzdělávat a držet krok s trendy v nejrůznějších odvětvích. Abychom vám s výběrem kvalitních a zajímavých podcastů pomohli, připravili jsme seznam těch nejlepších českých i světových podcastů pro tech profesionály. Jste připraveni se zaposlouchat?

 

Magazín

 

Které technologické podcasty vás rozhodně nesmí minout? 

 

1. Darknet Diaries
Darknet Diaries se věnuje podhoubí internetu – hackerům, kybernetickým útokům a podivným způsobům, jakými se vláda zaplétá do kyberprostoru.

Podcast, který si oblíbili jak IT profesionálové, tak i laici je poutavým způsobem, jak se seznámit s problematikou bezpečnosti na internetu a zároveň vám umožní pochopit, proč je IT oddělení tak důležité.

 

2. Tim Ferris Show
Tento podcast si dává za cíl vyzpovídat úspěšné lidi z různých oblastí, kteří jsou opravdové špičky ve svých oborech, aby z nich vytáhl taktiky, nástroje a postupy, které můžete použít i vy a stát se úspěšnými.

Patří sem oblíbené knihy, ranní rutiny, cvičební návyky, triky pro time-management a mnoho dalšího. Hosty jsou velmi zajímavé osobnosti a v rozhovorech s nimi, jde Tim Ferris pěkně do hloubky.

3. CZ Podcast
Asi nejpopulárnější podcast mezi českými programátory. Na výběr je ze spousty epizod, díky vývojářským novinkám, které se v tomto podcastu dozvíte budete neustále v obraze.


4. Proti Proudu

Inspirativní rozhovory se zajímavými českými osobnostmi, které jsou na špičce ve svém oboru a mají co předat ostatním – sdílejí své životní lekce a praktické tipy na šťastný a naplněný život.

 


5. Deep Talks
Petr Ludwig se v tomto podcastu zaměřuje na dlouhé rozhovory se zajímavými hosty o tématech jako jsou životní hodnoty, postoje, smysl práce a života.


6. Daily Tech News Show

Tyto každodenní třicetiminutové epizody analyzují nejnovější technologické novinky a diskuse doplňují speciální hosté. Témata od bitcoinu přes NFT až po generaci Z vám pomohou zůstat v obraze.

Dozvíte se ty nejnovější informace z technologického průmyslu a to, kam směřuje.

 

 

7. Joe Rogan
Pokud vás zajímají příběhy a názory těch nejúspěšnějších lidí na světě, pak tento podcast bude přesně pro vás. V dlouhých rozhovorech se zajímavými osobnostmi jde Joe Rogan pěkně do hloubky.

Na výběr budete mít ze spousty epizod, témat i osobností, takže je jen na vás, který díl si vyberete.


8. IT Visionaries
Prostřednictvím rozhovorů s vedoucími pracovníky a odborníky v oblasti IT přináší tento podcast svým posluchačům užitečné poznatky a poučení. Nabízí rozhovory s IT řediteli, technickými řediteli a vedoucími pracovníky technologických firem z žebříčku Fortune 1000.

Informace obsažené v těchto podcastech budou užitečné pro ty, kteří chtějí mít přehled o tom, co se ve světě IT chystá.

 

Tip! 5 nejposlouchanějších podcastů 2020: Jaké české kousky jsou nejoblíbenější?

 



Připravila: Diana Hovorková