CoolClub pro IT odborníky

Apple konference je pryč, čekejte iPhone 15, Apple Watch Series 9 a nabíječky USB-C

19.09.2023

Proběhla každoroční produktová konference společnosti Apple s jak jinak, než do detailu propracovanou prezentací. A představením žhavých nových produktů. Fanoušky Apple zařízení již brzy čekají na prodejnách iPhone 15 anebo Apple Watch 9.

 

Novinky

 

Kromě velkých odhalení, konkrétně řady iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro a 15 Pro Max, také Apple Watch 9 a Watch Ultra 2, společnost potvrdila, že nově se zařízení IPhone a AirdPods budou nabíjet přes USB-C konektor. Konečně se tak v Apple podřídili požadavkům Evropské unie.

Kromě těchto velkých odhalení Apple přichází s dalšími střípky aktualizací svých produktů a služeb. Například oznámil, že do roku 2030 budou mít nulový dopad na klima, s tím, že podrobně popsali všechny způsoby, jak na tom pracují.

I iCloud Plus dostane několik nových úrovní. Bude to 6 a 12 terabajtů, protože se zvyšující se kvalitou veškerého obsahu data zabírají mnohem více prostoru.

 

iPhone 15 a 15 Plus

iPhone 15 zdědil mnohé po svém předchůdci, iPhonu 14 Pro. Nejvýznamnější je výměna portu nazvaného Lightening, a to za mnohem rozšířenější USB-C, kterým disponuje nejnovější iPad, stejně jako i poslední MacBooky.

Už tradičně je také opatřen kvalitnějším displejem, fotoaparátem s větším rozlišením a mírně zaoblenějším tělem. Beztak změna konektoru vyvolává největší emoce. Nový čip A16 Bionic s vylepšeným neuronovým jádrem navíc přidává agresivní potlačování okolního hluku při hovorech.

Na trh ho Apple uvede už 22. září a oznamují 5 nových barev iPhonu 15 a 4 titanové barvy iPhonu 15 Pro.

 

 

Apple Watch 9

Aktualizované hodinky pohání nový čip S9 s vylepšenou grafikou a neuronovým jádrem. Nový čip Ultra Wideband umožní nebo zlepší lokalizaci a ovládání dalších zařízení Apple. Společnost uvádí, že Series 9 je první uhlíkově neutrální produkt. A současně s tím přichází i nahrazení kožených řemínků novým materiálem, který se nazývá FineWoven.

V prodeji budou v říjnu, a to i v nové růžové barvě.

 

 

Připravila: Petra Sauerová
Foto: Apple.com