CoolClub pro IT odborníky

Apple patentoval geniální nástroj umožňující revoluční ovládání iPhonů

17.04.2024

Apple pro technologii MagSafe chystá revoluční novinku. Půjde o chytré otočné kolečko, které lze magneticky připevnit k zádům iPhonu a otevřít si tak dveře ke zcela novému způsobu ovládání.

 

Novinky

 

Co je MagSafe? Představte si nenápadný "puk" s otočným prstencem, podobný kolečku pro regulaci hlasitosti na zesilovači. Tenhle chytrý pomocník se stane spojencem zejména při focení, kdy si budete moci po malých krůčcích přibližovat scénu a dosahovat tak dokonalých záběrů. Ale to zdaleka není vše.

MagSafe kolečko by mohlo sloužit také jako spoušť fotoaparátu, aktivovat režim Soustředění, přepínat filtry a nástroje při focení, kompenzovat expozici, upravovat hlasitost při volání i sledování videí či poslechu hudby. A to je pořád jen zlomek jeho možností.

Patent zmiňuje i kompatibilitu s iPady a MacBooky, takže se s MagSafe kolečkem dá počítat i pro širší využití. Fantazii se meze nekladou – kolečko by mohlo ovládat prezentace, posouvat mapy, sloužit jako joystick ve hrách, a s trochou programátorské magie by se mohlo stát nepostradatelným pomocníkem pro i ty nejnáročnější uživatele.

Samozřejmě jak už to u patentů bývá, není jisté, zda se tento produkt dostane skutečně na trh. Ale jedno je jisté – MagSafe kolečko by znamenalo další posílení dominance Apple v oblasti mobilních technologií a otevřelo by dveře k inovativním možnostem ovládání.

 

 

Připravila: Petra Sauerová
Foto: Apple