CoolClub pro IT odborníky

Co byste měli vědět o iPhone 14 a nových Apple Watch?

20.09.2022

Společnost Apple představila nové produkty. Jsou jimi iPhone 14, Apple Watch Series 8, Apple Watch Ultra a nová generace AirPods Pro. Uživatelé se mohou těšit na zcela nové funkce, jako jsou třeba nouzové satelitní připojení, detekce autonehod nebo sledování ovulačních cyklů.

 

Novinky

 

Nový iPhone 14

Letošní iPhone 14 přichází ve dvou velikostech jako iPhone 14 a iPhone 14 Plus. Nové telefony jsou schopny odeslat nouzové volání o pomoc přes satelit. Telefon zobrazí polohu prolétajících satelitů nad hlavou a předvede, jak na ně správně namířit. Odeslání základní zprávy může trvat od 15 sekund do několika minut.

Změnami prošel i fotoaparát. Ten by v případě iPhone 14 měl mít o 49 % zlepšené zachycování fotek při slabém osvětlení. Největší změnou v designu iPhonu 14 Pro a iPhonu 14 Pro Max je horní část obrazovky.

Ta má nyní výřez ve tvaru pilulky, tato novinka nahradila černý výřez, na který si mnozí uživatelé iPhonu stěžují. Další velkou změnou je, že telefon může zůstat stále zapnutý. Pokud telefon nepoužíváte, obrazovka se ztlumí a sníží se obnovovací frekvence.

Telefon také přichází v nové tmavě fialové barvě.

 

Čím jsou specifické Apple Watch Series 8?

Apple Watch Series 8 mají řadu nových funkcí. Jsou jimi detekce autonehody, funkce teplotních senzorů pro sledování ovulačních cyklů nebo nové možnosti režimu nízké spotřeby.

Novou funkcí je detekce autonehody. Pomocí senzorů budou hodinky schopny rozpoznat vážnou havárii a automaticky spojí svého nositele se záchrannou službou, poskytnou jeho přesnou polohu a upozorní kontakty pro případ nouze.

Hodinky Series 8 jsou nyní také vybaveny režimem nízké spotřeby, která slibuje až 36hodinovou výdrž baterie na plné nabití. Hodinky pomáhají i s ovulačním cyklem. Pokud jsou hodinky aktivovány, mohou každých pět sekund přes noc sledovat tělesnou teplotu a odhalit drobné změny, které mohou ovulaci signalizovat.

Apple Watch Ultra jsou potom odolnou alternativou například pro použití při extrémních sportech. Jsou odolné proti vodě, prachu a prasklinám. Výdrž baterie na jedno nabití je až 36 hodin, prodloužená výdrž vydrží 60 hodin. Apple ale slibuje, že zákazníci budou mít dostatek energie i na absolvování ultratriatlonu.

 

A nakonec nové AirPods

Sluchátka AirPods Pro se dočkala změny zejména v možnosti lokalizace. Nová sluchátka se hledají snadněji než jejich předchůdci. Každý pár je vybaven novým systémem pro hledání jednotlivých ztracených sluchátek, která při pádu mimo pouzdro zahrají zvukový signál.

Samotné pouzdro navíc dostalo vlastní reproduktor, který na výzvu aplikace Find My přehraje hlasitější zvuk.

 

 

Připravila: Lucie Špindlerová

Foto: apple.com