CoolClub pro IT odborníky

Březnové herní novinky: Slabší pokračování Elex i úspěšný návrat Gran Turisma

23.03.2022

Březnové novinky nám nepřinášejí pouze nové tituly, ale i pokračování (více či méně) úspěšných sérií. Tak pojďme mrknout, které kousky již vyšly a na které se můžeme brzy těšit.

 

PlayCool

 

Jaké herní novinky si v březnu můžeme užít? 

 

Elex II – PC, PS4, PS5, XONE, Xbox series X/S

Datum vydání: 1.3. 2022

Vývojáři Piranha Bytes, kteří nás v minulosti poctili nezapomenutelným titulem Gothic, se vracejí s pokračováním své hry ELEX. ELEX II opět nabízí krásný a detailně zpracovaný post-apo svět Magalan s otevřenou mapou, který můžete svobodně prozkoumávat pomocí vašeho věrného jatpacku.

Nicméně příběhově je druhý díl znatelně slabší a zmatečnější a pokud jste nehráli první, bude váš vstup do příběhu značně ochuzen, v některých fázích příběhu možná až nepochopen.

 

Gran Turismo 7 – PS4, PS5

Datum vydání: 4.3. 2022

Polyphony digital se konečně trefil do černého. Po ne příliš úspěšném dílu Gran turismo sport, který byl cílený na online hraní, se po více jak osmi letech vrací ke kořenům a přináší nám plnohodnotný sedmý díl svého úspěšného titulu se single-playerem.

Pokud jste milovníci aut, hra vás vtáhne do atmosféry už úchvatným intrem, nabídne odemykání nejrůznějších aut a to až po prototypní modely a v režimu světových tratí si budete moci vybrat mezi arkádovými režimy, nebo oficiálními kampaňovými závody. Tak na co čekáte? Hurá koupit a pak už jen šlápnout na plyn!

 

 


Syberia: The world before – PC, PS4, XONE

Datum vydání: 18.3. 2022

Série Syberia patří ve světě adventur mezi jednu z nejznámějších. Nicméně všichni z nás, kteří jsme zvládli, přes skřípění zubů a vzteklého mlácení do klávesnice, projít celou trojku a neodinstalovat ji již na začátku, si zasloužíme odměnu! A té jsme se, podle dema a ukázek, zdá se dočkali.

Nejnovější díl s názvem Syberia: The world before se vrací k ovládání myší (hurá!), budeme procházet krásnými místy plnými úchvatné architektury a nostalgicky známými automatony, vše doprovázené působivou hudbou. Co nám hra přináší úplně nově je příběhová linka rozdělená mezi dva časové úseky a dvě různé postavy.

Postavami jsou Dana, hudebnice, za kterou hrajete v době před druhou světovou válkou (1937) a přes úpravy skoro k nepoznání, ale stará dobrá Kate Walker (2004), jejíž příběh přímo navazuje na konec třetího dílu.

Dáme tedy po trojce Syberii ještě šanci?

 

Kirby and the ForgottenLand – NS

Datum vydání: 25.3. 2022

Samozřejmě jednou za čas se objeví i nějaká exkluzivita na Nintendo. Tento měsíc se jedná o Kirby and the ForgottenLand, která přivede našeho oblíbeného růžového hrdinu do nových dobrodružství, když jsou Waddle dee uneseni a on se musí vydat na záchranou misi.

Příběhově to není nijak zázračný originál a postup levely je lineární, ale barevné Nintendo klasiky člověka prostě baví. Zajímavostí pak je, že tentokrát budeme putovat post-apo světem (ano, stále rozkošně barevným), kde příroda pomalu pohlcuje civilizaci, která tam snad kdysi bývala.

 

Tiny Tina´s wonderland – PC, PS4, PS5, XONE, Xbox series S/X

Datum vydání: 25.3. 2022

Upřímně si řekněme, kdo by neznal Borderlands? Komiksová grafika, šílené postavy (nezáleží, jestli kladné, nebo záporné), zbytečně ukecaní roboti a parádní výběr zbraní? Po třech skvělých dílech a jednom (slabším) pre-sequelu se Gearbox software rozhodli to vzít z jiného konce a zasadit příběh do D&D světa.

Oproti klasické Borderlands sérii budete mít prvně možnost vytvořit si vlastní charakter, vybrat si ze šesti různých class a mixovat si skilly podle vlastního uvážení.

Pokud jste tedy, z nějakého záhadného důvodu, měli někdy chuť zkusit si zahrát „dračák“ s partou psychopatů a kupou zbraní všeho druhu, tak hurá do toho!

 

GhostWire: Tokyo - PC, PS5

Datum vydání: 25.3. 2022

Úplnou novinkou je tento měsíc hra GhostWire: Tokyo od studia Tango Gameworks, které stálo za hororovkou The Evil within. Pokud od hry čekáte stejně hororovou atmosféru, můžete být lehce zklamáni. GhostWire sází na akci a to pěkně od startu. Obyvatelé Tokya záhadně zmizeli, místo toho se město začalo hemžit „návštěvníky,“ se kterými se budete muset postupně vypořádávat.

V tomto směru je hra velmi variabilní a nabídne rozličnou paletu monster, duchů a démonů. Vaším úkolem bude spolu s duchovním detektivem, který vás posedne a dá vám nadpřirozené schopnosti, postupně osvobozovat jednotlivé svatyně, získávat nové schopnosti a sbírat duše. Ale pozor! Ne každý duch je zlí a ne každého musíte zničit.

Tip! Esporty versus olympiáda: Olympijský výbor váhá, láká ho půl miliarda esportových fanoušků

 

 

Připravila: Lucie Sovová
Foto: gog.com; playstation.com; store.epicgames.com; kirbyandtheforgottenland.nintendo.com; pcgamer.com; rockpapershotgun.com