CoolClub pro IT odborníky

LEGO spustí metaverse pro děti. Dohodlo se s Epic Games

26.04.2022

Virtuální svět, který si budou moct užít děti a celé rodiny, chystá dánský výrobce stavebnic LEGO. Společně s herní společností Epic Games podpoří dětskou kreativitu a touhu po objevování i jinak než v offline prostoru. Vytvoří pro ně vlastní virtuální realitu.

 

Novinky

 

Společnost Epic Games, která stojí za herním fenoménem Fortnite, chce na svět přivést další legendární herní kousek. Investicí ve výši dvou miliard dolarů podpořilo společný projekt společností Sony a LEGO, kterým je virtuální realita pro děti. Po téměř 100 letech od své existence tak svět barevných kostiček vstoupí do prostoru metaverse.

„Děti si rády hrají jak v digitálním, tak reálném světě. Věříme, že prostřednictvím digitálních zážitků si mohou vybudovat kreativitu i komunikativnost a sounáležitost. Je naší zodpovědností, abychom toto prostředí udělali bezpečné, inspirativní a benefitující pro všechny. Stejně, jako pro děti tvoříme bezpečné reálné prostředí, musíme tak činit i v digitálním světě,“ řekl k projektu ředitel společnosti LEGO Niels Christiansen.

Nadšení z projektu vyjádřil i zakladatel Epic Games Tim Sweeney: „Lego uchvacuje představivost dětí i dospělých už téměř století. Jsme nadšeni, že jsme se mohli spojit na vybudování nového prostoru v metaversu, který bude zábavný a tvořený pro děti a rodiny.“

Epic Games nedávno spustilo novou generaci herního enginu Unreal Engine 5, který by měl umět dobře pracovat s 3D objekty. Právě to by se dalo využít i v prostředí metaverse.

Více informací k projektu zatím společnosti neposkytly. Překvapivá spolupráce to ale není, vždyť LEGO není ve virtuálním světě žádným nováčkem. Na kontě má například videohry inspirované Star Wars nebo Avengers. Oblíbenými se staly také tituly Lego Worlds a Dimensions nebo rozšířená realita Hidden Side. Kromě toho LEGO přineslo i několik filmů. Zdá se, že rozhodně nehodlá ustrnout na místě a nebojí se udělat krok k trendům budoucnosti.

 

 

Připravila: Alena Čálková