CoolClub pro IT odborníky

Sdílet jen jednou denně a bez úprav. Nová sociální síť BeReal vyzývá k autenticitě

03.05.2022

Francouzská sociální síť BeReal poskytuje svým uživatelům nový, autentičtější způsob, jak vyprávět své příběhy. Nejsou zde povoleny žádné úpravy a sdílet můžete pouze jednou denně v čase, který vám náhodně určí sama aplikace. Troufnete si na 100% přirozenost?

 

Novinky

 

Dvě minuty. Přesně tolik času máte na vyfocení nového příspěvku v BeReal. V zájmu zachování co největší autenticity vám aplikace každý den v náhodnou dobu pošle upozornění a je jen na vás, jestli výzvu přijmete. Ať již děláte cokoliv a jste kdekoli. Součástí každého postu jsou dva snímky zachycené přední i zadní kamerou, tedy selfie a pohled na objekt před vámi.

Na focení se proto nemůžete předem připravit a není zde žádný prostor pro jakékoliv vylepšování snímků. Na rozdíl od ostatních sociálních sítí poskytuje tedy tato aplikace uživatelům nefiltrovaný pohled na život ostatních. Fotku můžete pořídit znovu, ale aplikace vašim přátelům sdělí, kolikrát jste to udělali.

Když zveřejníte svůj příspěvek v BeReal, můžete ho poslat pouze jim nebo ho zveřejnit veřejně a umožnit, aby ho mohl kdokoliv vyhledat v kartě Discovery. Jestliže se však rozhodnete síť aktivně nevyužívat a nepřispívat svými fotografiemi, příspěvky svých přátel neuvidíte. Tím aplikace zajistí, že všichni budou ,,hrát‘‘ podle stejných pravidel.

BeReal si můžete zdarma stáhnout v obchodě Google Play a App Store.

 

 

Připravila: Kristýna Nováková

Foto: Facebook BeReal