CoolClub pro IT odborníky

Netflix rozjíždí novou reality show Squid Game. Soutěžící si sáhnou na dno  

29.06.2022

Loni na podzim přišel Netflix s dystopickým dramatem Squid Game a odstartoval tak naprostou smršť sledovanosti. A právě tohoto fenoménu hodlá Netflix náležitě využít. Nejenže můžeme očekávat 2. řadu seriálu, ale v plánu je také reality show. Jak bude vypadat? Jedno je jasné, přestože v sázce bude hodně, o život nepůjde...

 

Novinky

 

Během prvních 28 dní po premiéře se Hra na Oliheň stala rekordně nejoblíbenějším seriálem na Netflixu s více než 1,65 miliardami hodin zhlédnutí. Čísla mluví sama za sebe, a tak není divu, že se Netflix vydává ještě dál a přichází s reality show zvanou Squid Game: The Challenge.

Casting účastníků započal 14. června na webu www.squidgamecasting.com. Přihlásit se může každý, kdo je starší 21 let, nedělá mu potíže komunikace v angličtině a může být k dispozici na natáčení (na začátku roku 2023) až 4 týdny. Real Squad Game se symbolicky zúčastní 456 hráčů, stejně jako v seriálu a natáčení se uskuteční ve Velké Británii.

Tvůrce Squid Game Hwang Dong-hyuk seriál zpracoval na základě vlastní zkušenosti z roku 2008, kdy se Jižní Korea nacházela ve finanční krizi. Možná i z toho důvodu dokázal seriál ztvárnit tak dramaticky, že se celou dobu odehrává na hraně. Celá série působí jako jakýsi sociální experiment, kdy mohou diváci celou dobu s napětím sledovat to, kam až dokáže člověk v nesnázích zajít.

 

Žhavá reality show

Přestože Netflix zatím ani nenastínil, jaké překážky hráčům ve Squid Game: The Challenge chystají, fanoušky bezesporu čeká fascinující a nepředvídatelná podívaná. 456 účastníků z celého světa se pustí do největší soutěžní 10dílné série plné napětí a zvratů.

Zatímco bude strategie, spojenectví a charakter jednotlivých hráčů podrobován zkoušce, budou soupeři kolem postupně eliminováni. Bude to ale stát za to! Tentokrát v sázce nebude život jako tomu bylo v seriálu, ale obrovský balík peněz, tudíž nejhorším osudem je odejít domů s prázdnýma rukama a přijít o výhru 4,56 milionu dolarů (více než 100 mil Kč).

Reality shows jsou pro mnoho lidí tzv. „guilty pleasure“ a forma odpočinku, někdo to ale naopak může vnímat jako naprostou ztrátu času. Squid Game je ale natolik specifická záležitost, že ať už se jedná o další řadu nebo připravovanou reality show, není pochyb o tom, že si to své diváky najde. Pokoří i tentokrát fanoušci na Netflixu rekord sledovanosti? Nezbývá nám než si počkat. 



Připravila: Petra Sauerová