CoolClub pro IT odborníky

Nejlepší YouTube kanály pro výuku programování

29.08.2022

Nejen začínajícím programátorům přinášíme seznam nejlepších kanálů YouTube k výuce programování. Neexistuje totiž lepší platforma sociálních médií pro výuku kódování než právě YouTube. Ten byl zpočátku vnímán jako prostředek zábavy, ale stal se obrovským zdrojem informativního vzdělávacího obsahu. Zde je seznam 9 nejlepších kanálů pro výuku kódování v roce 2022.

 

Magazín

 

Kanály YouTube jsou často místem, kam se obrátíme pokaždé, když se potřebujeme o něčem dozvědět nebo se naučit něco nového. YouTube byl zpočátku sice vnímán pouze jako prostředek zábavy, nyní se ale stal obrovským zdrojem informativního vzdělávacího obsahu. YouTube mění způsob, jakým konzumujeme audiovizuální materiály, stal se novou televizí 21. století.

V poslední době je na YouTube obrovská poptávka po kurzech trendových programovacích jazyků. Zejména těch, jako je Python, R, či C++. Přinášíme tedy seznam těch nejlepších YouTube kanálů, s nimiž se naučit kódovat.

 

Treehouse

Jedná se o oficiální kanál YouTube společnosti teamtreehouse.com. Team Treehouse je platforma vzdělávacích zdrojů založená s cílem poskytovat cenově dostupné vzdělávání v oblasti technologií. Teamtreehouse nabízí lekce o mnoha tématech včetně kódování v jazycích Python a C#.

Videa jsou podávána neformálním a srozumitelným stylem různými moderátory. Součástí obsahu kanálu je také Treehouse Show, což je souhrn novinek z oblasti vývoje webových aplikací a programování spolu s užitečnými tipy a rozhovory.

 

freeCodeCamp.org

Kanál freeCodeCamp na YouTube je jednou z nejlepších platforem pro výuku kódování od úplných základů. Tento kanál je skvělým zdrojem dlouhých, plnohodnotných kurzů v oblasti populárních nástrojů pro vývoj webových stránek a programování, jako je Python, JavaScript, HTML a CSS, Java a mnoho dalších.

Pokud s vývojem webových stránek začínáte, je zde kompletní kurz HTML a CSS s více než 11 hodinami tipů a výukových programů pro začátečníky, které vám pomohou naučit se, jak začít vytvářet webové stránky od nuly.

 

 

TheNewBoston

Thenewboston je jedním z největších kanálů YouTube, které učí programování. Má více než 2,5 milionu odběratelů, takže si můžete být jisti, že všichni tito lidé se přihlásili k odběru z nějakého důvodu a že jste na správném místě, pokud je vaším cílem naučit se programovat.

Kanál je nabitý tisíci videí s lekcemi o HTML5, JavaScriptu, C, C++, Pythonu, PHP a dalších jazycích. Ať už se chcete naučit programovat, navrhovat webové stránky nebo vyvíjet software, tento kanál je dobrým začátkem.

 

The Net Ninja

The Net Ninja je kanál YouTube, kde najdete nejrůznější výukové programy pro kódování, které vám pomohou rozvíjet základní, středně pokročilé i pokročilé programátorské dovednosti.

Shaun Pelling, tvůrce kanálu, vytváří krátká (do 15 minut) a přímočará videa, která se zaměřují na to, aby vás provedla všemi fázemi učení. Na tomto kanálu nenajdete zábavná videa, živé vysílání ani technické novinky. Jde tu jen o čisté znalosti.

 

Traversy Media

Na tomto kanálu najdete vše, co potřebujete k programování. Má rozsáhlou nabídku výukových programů. Tento kanál ovlivnil mnoho dalších nových youtuberů, aby si založili své kanály.

Na tomto kanálu najdete výukové programy na témata, jako je Python, Angular a React. Kvalita obsahu je bezvadná. Nepochybně vám pomůže rozšířit vaše znalosti programování a zlepšit vaše dovednosti v oblasti počítačového programování.

 

 

Derek Banas

Banas je tvůrcem velmi populárního playlistu "Naučte se JavaScript za 30 minut". Jak název tohoto playlistu napovídá, Banas se specializuje na kompaktní lekce pro rychlé učení. Mezi obsahem najdete videa k celému tématu, například Naučte se programovací jazyk Ruby v jediném videu.

Jedná se o jedno z jeho videí, jehož cílem je naučit co nejvíce v co nejkratším čase. Prochází širokou škálu programovacích témat s obsahem, který zahrnuje důkladné průvodce PHP spolu s Javou a MySQL. Kromě toho jsou zde i zdroje o vývoji softwaru pro Android.

 

DevTips

DevTips je kanál YouTube s tipy a návody pro programování pro zkušenější vývojáře. Najdete zde užitečné tipy, jak zlepšit své programátorské dovednosti a stát se lepším vývojářem. Tento kanál se zaměřuje na vývoj webových aplikací a softwaru, ale zveřejňuje také videa s tipy pro učení a zahájení technické kariéry.

 

Edureka

Pro úplné začátečníky je Edureka jedním z nejlepších kanálů YouTube pro výuku vývoje webových aplikací, protože poskytuje rozsáhlá videa v různých jazycích pokrývající širokou škálu témat. Na tomto kanálu najdete různé výklenky videonávodů k hlavním technologiím, od DevOps přes umělou inteligenci, strojové učení až po Python.

 

LevelUpTuts

LevelUpTuts, což je zkratka pro Level Up Tutorials, je kanál YouTube se srozumitelným názvem. Jedná se o sbírku více než tisíce krátkých videonávodů o vývoji webových stránek, programování a designu.

Videa na LevelUpTuts obvykle netrvají déle než 10 minut a jedno téma můžete pokrýt v 5-10 krátkých tutoriálech. Pokud se učíte s krátkou dobou pozornosti a myslíte si, že nezvládnete vydržet sedět u hodinových lekcí, je pro vás tento kanál ideální volbou.

 

 

Tip! 10 nejlepších online kurzů nejžádanějšího jazyka Python

 

 

Připravil: Radek Svoboda