CoolClub pro IT odborníky

Video: Keanu Reeves pobláznil Cyberpunkem E3

17.06.2019

Jeden z nejdůležitějších herních svátků roku v LA - E3, vyvrcholil několika velkými prezentacemi, mezi nimiž nemohla chybět ani velmi očekávaná hra Cyberpunk 2077 od polského studia CD Projekt RED.

PlayCool

 

Studio má na svědomí především úspěšnou sérii her se Zaklínačem a po masivním úspěchu třetího dílu se netrpělivě očekávala nová hra… kterou se ukázalo být futuristické RPG Cyberpunk 2077.

 

Loni byly k vidění první videa přímo ze hry a hráči tak poprvé viděli slibovaný svět plný gangů, a implantáty vylepšených lidí, přímo v chodu, nejen na renderovaných obrázcích. Ohledně data vydání se ale herní svět nic nového nedozvěděl. Až do neděle 9. června, kdy před zaplněný sál předstoupil Keanu Reeves, který se svým třetím pokračováním akčního nářezu John Wick momentálně úspěšně řádí v kinosálech. Za bouřlivých ovací se tento herec rozhodl říct pár slov o připravované hře. Reeves, který byl do her už několikrát zpracován, se nikdy předtím neodhodlal propůjčit herním studiím svou podobu nebo hlas, jak tomu jinak už dnes bývá dobrým zvykem.

 

 

Nakonec ale kývl právě polskému studiu, které ho představilo v rámci krásného renderovaného filmečku. A davy šílely. A šílely znovu, když jich Keanu zeptal, jestli chtějí vědět, kdy dystopická akce dorazí na jejich herní zařízení. Pokud jste snad prezentaci neviděli, tak vězte, že příští rok na jaře, přesně 16. dubna 2020 se můžeme všichni těšit na nové rozmáchlé RPG od polských tvůrců, kteří se budou snažit překonat sami sebe.

 

 

Za zmínku pak ještě stojí, že autoři se rozhodli věnovat jednu kopii zcela zdarma nadšenému fanouškovi, který na slavného herce na celý sál křičel, jak skvělý je. Marketingové gesto? Téměř jistě. Ale zároveň velice milá pozornost, která nic nepokazí. Navíc mít za sebou takové jméno, jakým je v posledních letech hollywoodský herec, to už něco znamená. Těšíme se. Já se těším hodně.

 

Připravil: Pavel Skoták