CoolClub pro IT odborníky

Rozpohybujte vzpomínky s novou funkcí DeepNostalgia a nechte fotografie usmívat se

04.05.2021

Pohybující se obrazy a fotografie známe pouze ze slavné řady fantasy románu Harryho Pottera, nová funkce DeepNostalgia ale oživí vaše staré fotografie úplně stejně! Smějící se rozpohybovaný dědeček na staré černobílé fotce? Je to možné. Technologie opět stírají rozdíly mezi virtuální realitou a skutečností!

 

Novinky

 

Fotografie je způsob, jak zachytit vzpomínku a přítomný okamžik. Moderní doba a její prostředky občas umožňují až nemožné, a přesně to se teď děje i s fotografiemi. Sociální síť MyHeritage přispěla do online světa svým nevšedním nápadem umožnit uživatelům vytvářet online rodokmeny, sdílet fotografie, vyhledávat své předky a spojovat se s dalšími potenciálními příbuznými.

Platforma přitom využívá nejmodernější technologie od společnosti D-ID, která se specializuje na ochranu soukromí, především ochranu proti krádeži identity.

DeepNostalgia sice není prvním programem, který dokáže kolorovat a animovat fotografie, ovšem díky nejmodernější technologii strojového učení jde o nejvěrohodnější výsledek. Algoritmus dodá fotografii pohyb a následně jej upraví pro docílení autentičnosti animace.

 

 

Aplikace funguje na základě šablon, kterých je celkově deset. Algoritmus na základě toho vybere nejlépe vhodnou šablonu a dodá vaší vybrané fotografii život. Chcete-li vyzkoušet tento „trend“ i vy, jednoduše se zaregistrujete na stránkách MyHeritage, kde ve free verzi můžete animovat pět fotografií. Výslednou fotografii pak lze stáhnout a sdílet na sociálních sítích.

 

 

Připravila: Natálie Brzobohatá