CoolClub pro IT odborníky

Chytré hodinky bez displeje? NoWatch bojují proti stresu

23.04.2024

Bizár nebo fascinující řešení? Inteligentní designové hodinky, kterým chybí jeden malý detail, displej. NoWatch představují řešení, které si poradí s fenoménem stresující, zrychlené doby.

 

Novinky

 

NoWatch, tedy Ne-hodinky se řídí mottem „Time is now“. Jejich vize je jednoduchá, s tímto zařízením nemáte řešit čas, ale žít teď a tady. Čas se pohledem na ně nedozvíte, k čemu tedy zařízení slouží?

NoWatch fungují na principu Oura Ring. Stejně tak měří a k vyhodnocení se dostanete až v aplikaci mobilního telefonu. Jedná se v podstatě o variantu k prstýnku, protože ten přece jenom nemusí být po chuti každému.

NoWatch jsou módním doplňkem, který neustále pracuje. Jejich hlavní specializací je měření stresu, k čemuž využívají vodivost kůže. Tu každou hodinu analyzují a výsledek posílají do spárované mobilní aplikace.

 

 

Mimo to jsou vybaveny řadou senzorů, a tak klasicky fungují jako krokoměr, barometr, sledují srdeční tep, měří okysličení krve, teplotu, a hladinu kortizolu.

NoWatch disponují kulatým tělem, prémiovým zpracováním, povedenými řemínky, jen nemají ani displej, ani ciferník. Namísto toho jsou vybaveny luxusně vypadajícím designem, ať už z nerezové oceli nebo barevných kamenů. 

Ne-hodinky na jedno nabití vydrží až 10 dní a jejich styl pořízení je poněkud netradiční. Produkt si totiž nemusíte kupovat, ale dostanete ho i za měsíční předplatné. To v případě roční platby startuje od 9 dolarů, tedy 210 Kč měsíčně. V případě koupi si připravte 500 dolarů, v přepočtu tedy cca 12 tisíc korun.

 

 

Připravila: Petra Sauerová
Foto: NoWatch.com