CoolClub pro IT odborníky

5 nejlepších nástrojů na blokování reklam v telefonu: aplikace pro Android i iOs

09.05.2022

Reklamy vpravo, reklamy vlevo… Reklamy všude, kam se podíváte. Nástroj na jejich blokování je v dnešní době nutností. Pojďte se podívat, jak se zbavit vyskakovacích oken a bannerů na svém telefonu. Přinášíme přehled těch nejlepších aplikací pro telefony s iOs i Androidem.

 

Magazín

 

Zobrazované reklamy na vašem telefonu postupně polykají vaše data, zpomalují načítání a vybíjí baterii. Pokud jste ještě nesáhli po aplikaci na blokování reklam, teď je ten nejvyšší čas. Jaké z nich zákazníci hodnotí jako ty nejlepší?

 

FAB Adblocker pro Android

Nejlepší hodnocení sklidila aplikace Adblocker, která se pyšní mimořádnou sadou užitečných funkcí. Nejen že perfektně zablokuje všechny druhy reklam (videoreklamy, bannery, vyskakovací okna), ale navíc vám poskytne neomezený přístup k VPN a ochrání váš telefon před veškerými trackovacími soubory.

Dovolí vám totiž využít anonymní režim, ze kterého ostatní servery nebudou moci rozpoznat a uložit vaše soukromá data. A co víc, z uživatelského hodnocení vychází jako nejrychlejší – dopřeje vám surfovat na internetu až 8krát rychleji. 

 

Funkce:

Neomezená a rychlá VPN

Blokování cookies souborů

Odstraňování reklam a dalších rušivých prvků

Možnost využití anonymního režimu

 

 

Adclear pro Android

Další doporučení letí k aplikaci Adclear, která je jedničkou v blokování reklam v prohlížečích Samsung Internet a Yandex. Pokud používáte jiný browser, nemusíte se bát. Měnič DNS se postará o to, aby se k vám reklamy nedostaly ani v jiných prohlížečích.

Adclear se zkrátka postará o rychlé, pohodlné a bezpečné surfování po internetu i hraní her. Navíc šetří baterii a data. 

 

Funkce:

Non-root aplikace

Blokuje všechny druhy reklam (i šifrované)

Protokol blokovaných reklam

Podpora vícero prohlížečů

 

AdGuard pro Android i iOS

Na špičku aplikací tohoto formátu se řadí také AdGuard, který spolehlivě zablokuje reklamy v prohlížečích všeho druhu: Safari, Samsung Internet nebo Yandex. Zbaví vás veškeré inzerce, a to včetně bannerů, vyskakovacích reklam i videoreklam.

Pokud máte oblíbené stránky, na kterých vám reklamy nevadí, můžete si je v nastavení zařadit na seznam povolených. Na rozdíl od Adclearu jde o krok dál a svým uživatelům nabízí vyšší stupeň soukromí, a to díky zabezpečení DNS a filtrům ochrany osobních údajů.

 

Funkce:

Non-root aplikace

Prémiové funkce pro ochranu soukromí

Šetří data a baterii

 

 

BlockBear pro iOs

Hravější podobu blokování reklam přináší aplikace BlockBear, která vás potěší sympatickou grafikou. Váš prohlížeč Safari okamžitě zbaví nejen textových reklam a bannerů, ale také vás ochrání před  soubory cookies a skripty.

Díky tomu budete moci surfovat po internetu bezpečně, a hlavně rychleji. Tvůrci aplikace uvádí, že Safari bude webové stránky načítat 3krát až 5krát rychleji. A to není vůbec špatné, co říkáte?

 

Funkce:

Rozšíření na Safari

Synchronizace nastavení přes iCloud

Bezplatná i prémiová verze

Nevybíjí baterii

 

Adlock pro Android

Poslední kousek do sbírky představuje aplikace Adlock, která je speciálně určena pro operační systém Android. Překvapí vás zejména svou komplexností a množstvím nabízených funkcí, které zahrnují vynikající zabezpečení vašich dat, ale také dokonalou filtraci reklam.

AdLock dokáže zachytit veškeré druhy reklamy, ještě předtím, než se vůbec dostanou do vašeho zařízení – appka blokuje reklamy při streamování, vyhledávání na internetu i při používání aplikací. 

 

Funkce:

Non-root aplikace

Kompatibilní se smartphony a tablety s Androidem 5.1 a vyšší

Bezplatná 14denní zkušební doba (placená verze s 30denní zárukou vrácení peněz)

Osobní firewall na ochranu před phishingovými pokusy a útoky malwaru

 

 

Tip! Příliš drahé "bezplatné" aplikace: oberou vás o peníze i bez vašeho souhlasu!

 

 

Připravila: Petra Pruden