CoolClub pro IT odborníky

Našli jste v bankovnictví platbu, kterou jste neprovedli? Nepanikařte, pomůže digitalizace

11.10.2023

Češi dávají primárně přednost platbám kartou. Často se už ale nevyznají v provedených transakcích a platby neoprávněně reklamují. Pomůže řešení, které nabízí Mastercard?

 

Novinky

 

Češi milují možnost bezhotovostních plateb. A ze 60 % volí platbu kartou jako primární možnost. Zpětně pak ale mají často problém se ve svých transakcích vyznat.

To může být dokonce nebezpečné, protože v nezařaditelných platbách se jednoduše schovají i podvodné částky. A reklamace, často však pouze zapomenutých plateb, banku stojí čas i peníze.

To se ale začíná měnit. Mastercard přichází s novým řešením. Situaci řeší prostřednictvím nástroje s názvem Ethoca.

Ten umí změnit nepřehledný seznam transakcí označených zkratkami, čísly a dalšími znaky, na jasnou informaci. Zřetelně tak máte informaci s logem a názvem obchodníka nebo znáte i další data, jako lokalitu, kde k nákupu došlo apod.

Ethoca tak přispívá k jednoduché orientaci v platbách držitele karty. Zároveň slouží k identifikaci neoprávněných reklamací.

Napojí-li se tedy obchodníci a banky do systému Ethoca Alert, získají rychlou informaci o tom, zda zákazník skutečně obdržel produkt či službu, za kterou zaplatil.

Majitel bankovní karty díky tomuto řešení, nejen jednoduše získá přehled o svých platebních transakcích, ale také banky ušetří nemalé peníze.

 

 

Připravila: Petra Sauerová