CoolClub pro IT odborníky

6 nejlepších mobilních aplikací na letní koktejly

17.07.2023

Zapomeňte na obvyklé letní nápoje a otevřete svět nekonečných možností s inovativními koktejl aplikacemi. Zpříjemněte si horké letní dny a večery jedinečnými recepty, které vás náležitě osvěží. Jste připraveni na technologickou koktejlovou magii?

 

Magazín

 

Není nad to vychutnat si chladivý koktejl a dopřát si okamžitý únik do tropického ráje. Přinášíme vám seznam aplikací, které mohou být k ruce v případě, že vám dojde inspirace nebo prostě jen dostanete chuť na exotické kombinace. Načerpejte inspiraci, připravte si shaker a zažijte tu pravou letní atmosféru s nezapomenutelným koktejlem v ruce.

 

My Cocktail Bar

Pravděpodobně nejstahovanější a nejoblíbenější aplikací v Google Play se zaměřením na koktejlové recepty je právě My Cocktail Bar. Zrecenzovalo ji už přes 47 tisíc uživatelů.

Recepty na drinky zde najdete sice pouze v angličtině, bezpochyby to ale pro jejich jednoduchý popis není překážkou a lehce jim porozumíte. Jaká je největší výhoda právě této aplikace? Na základě vašich dostupných surovin, které do aplikace zadáte, vám vyfiltruje vhodné koktejly právě pro vás.

 

Mishela Cocktails

Sháníte skutečně osvědčené recepty na top drinky? Mishela Cocktails ve své aplikaci shromažďuje až tisíc receptů od skutečných barmanů a mixologů, tedy lidí zkušených v přípravě míchaných nápojů. V případě, že mezi ně patříte, můžete svými recepty na top drinky přispívat i vy sami.

Při vyhledávání je můžete filtrovat dle síly, konkrétní ingredience či vhodné příležitosti. Aplikace je kompletně zdarma, a tak není nutné provádět registraci či křížkovat rušivé reklamy. Najdete ji na Androidu i na Apple zařízeních.

 

Cocktail Flow

Máte doma jen pár ingrediencí, ale i tak byste se rádi osvěžili parádním letním drinkem? Pak je tato aplikace tou správnou volbou. Dokáže totiž vykouzlit patřičný koktejl na základě zadaného seznamu přísad.

Stejně tak lze vyhledat i konkrétní recepty dle jednotlivých kategorií. Rozhodující pro vás totiž může být druh alkoholu, typ nápoje, síla či barva a mnoho dalšího. Aplikaci je možné stáhnout a používat zdarma, ale i předplatit premium verzi. Dostupná je na App Store, stejně jako na Google Play.

  

 

Mixel

Aplikaci Mixel najdete pouze na Androidu. Obsahuje až na 2 000 druhů koktejlů a je specifická tím, že je tam lze filtrovat na základě hodnot, jako jsou hashtagy, hodnocení či poznámky.

Zároveň nabízí i další užitečné vyhledávání dle konkrétních, až 600, přísad. Součástí je také převodník metrických a imperiálních jednotek nebo například nákupní seznam. 

 

Cocktail Club

Postup přípravy v psané formě není nic pro vás? Cocktail Club je revoluční aplikací v oblasti domácího barmanství. Čekají tam na vás totiž stovky video tutoriálů na jednotlivé drinky, krok za krokem. Nejen, že jsou připravovány profesionálními barmany, ale jeden z posledních updatů navíc přichází s novinkou.

Nyní máte možnost scanovat etiketu lahve s lihovinou, a tak se dostat přímo ke koktejlům, které z ní lze připravit. V neposlední řadě v ní najdete i katalog barmanského náčiní, které se při přípravě může hodit anebo nepřeberné množství osvědčených tipů.

 

Cocktail Master

Oproti předchozím aplikacím je Cocktail Master o trochu jiném míchání koktejlů. Nejde zde ani tak o přesné poměry, ale spíše o zapojení kreativity za využití pouze pár dostupných surovin. Zda jste úspěšní a nejde-li o úplně šílenou kombinaci posoudí ten nejkvalifikovanější, tedy přítomný barman.

Nechybí zde ani udělování skóre a možné porovnávání skrze Game Center. Aplikaci najdete, jak na Google Play, tak i v App Store.

 

 

Připravila: Petra Sauerová