CoolClub pro IT odborníky

Herní pecky 2020: Které z nich si uloupnou místo na vašem disku?

21.01.2020

Rok 2020 bude pro hráče obzvláště vypečený! Jednak nás na jeho konci čeká nástup nové generace herních konzolí, zároveň je také v plánu pořádná nálož herních titulů, které se budou snažit ukázat, že současné konzole ještě zdaleka nepatří do starého železa. Pojďme se podívat na ty nejočekávanější pecky roku 2020 na herní konzole i PC.

 

PlayCool

 

Jdeme rovnou na věc, protože nabídka je více než lákavá!

 

The Last of Us Part II: 29. května na PS4

Zdroj: 4players.de

O zařazení této hry do našeho výčtu snad nikdo nepochybuje. Pokračování jedné z nejlepších a nejuznávanějších her, která vyšla jako exkluzivita na PS3, později se dočkala remasterované verze na PS4, a nakonec zde máme i plnohodnotné pokračování příběhu. Tentokrát je hlavní hrdinkou Ellie a Joel se nakonec přesouvá z pozice mentora v post-apo světě mezi vedlejší postavy.

Survival horo The Last of Us Part II provázela řada spekulací, od přítomnosti Joela až po gameplay. Nutno říct, že z dostupných gameplay pasáží se zdá, že soubojový systém nebude zas až tak komplexní a pokročilý, jak se na první pohled zdálo. Přesto patří mezi to nejlepší, co nás tento rok exkluzivně na Playstationu čeká. Konkrétně od 29. května.

 

Resident Evil 3 Remake: 3. dubna na PS4, Xbox One, PC

Zdroj: 4players.de

Po veleúspěchu remaku Resident Evil 2 není divu, že se v Capcomu rozhodli podojit tuto značku další předělávkou z univerza RE. Výběr padl na jeden z nejlépe hodnocených dílů série a remake bude stavět na stejném a již ověřeném RE enginu. Hrdinkou hlavní příběhové kampaně je Jill Valentine, která se snaží dostat z Raccoon City s malým počtem nábojů v zásobníku, zato však s velkým počtem zombíků a zejména s ikonickým bossem Nemesis v zádech. Zde pauza pro vyjádření nadšení - juchů!

 

 

Specifikem titulu Resident Evil 3 Remake je přítomnost samostatného multiplayeru s názvem Resident Evil: Resistance. Ten proti sobě svede skupinku přeživších, kteří se snaží v časovém intervalu nepřijít o žádnou ze svých končetin a orgánů, a masterminda, jenž pro své “hosty” nachystá nejedno krvavoučké překvápko.

 

Ghost of Tsushima: léto 2020 na PS4

Zdroj: 4players.de

O této hře z prostředí mýtického Japonska bylo dlouhou dobu ticho po pěšině. Pak přišel poslední State of Play roku 2019, v rámci něhož se nám tento titul zase připomněl. Byť šlo o nicneříkajícími záběry z traileru, odtajnil alespoň přibližné datum vydání.

Akce Ghost of Tsushima je další exkluzivitou pro Playstation 4 a sází především na úchvatnou grafiku a hudební podkres, který vytvoří dokonalou atmosféru japonské kultury té doby. Pohybovat se budete dle svého uvážení v otevřeném světě, ve kterém dojde na akční souboje i stealth prvky.

 

Nioh 2: 13. března na PS4

Zdroj: 4players.de

A do Japonska ještě jednou. Pokud patříte mezi fanoušky souls titulů, výzev atakujících maximální frustraci, nebo už máte čokoládou obalené nervy tak, že vás nic nevytočí, 13. března je váš den. Pokračování původního titulu Nioh 2 v sobě kombinuje kouzlo a koncept jedničky, současně ale přináší i nové a moderní mechanismy, aby si Nioh 2 našel cestu i k novým hráčům.

Místo přednastaveného samuraje si tentokrát budete moci vytvořit vlastního hrdinu a vrhnout se s ním do pořádné RPG akce. Kromě toho, že oprášíte staré dobré fígle z jedničky se budete moci také transformovat do tak zvaného jókaje - označení pro japonského démona - který to s magií a ničivými útoky opravdu umí.

 

DOOM ETERNAL: 20. března na PS4, Xbox One, PC

Zdroj: Golem.de

Legendární značka DOOM připíše v roce 2020 do svého portfolia další díl. Zběsilá střílečka z pohledu první osoby je založena na neutuchající akci a masivním arzenálu zbraní, se kterým kosíte zástupy nepřátel z bran pekelných. Poslední, co u hry zapojíte, je váš mozek. Tvůrci si vzali za úkol celkové tempo ještě zvýšit a samozřejmě nesmí chybět pár vychytávek, jako třeba lepší oblek, nové pohyby, nepřátelé nebo multiplayer.

 

A bude toho samozřejmě mnohem více. Jen telegraficky zmiňme, že nás letos čeká například remake Final Fantasy VII, Marvel’s Avengers, Wastelands 3, Gears Tactics, Half-Life Alyx a v neposlední řadě Cyberpunk 2077... a už si slintám na klávesnici.

 

 

Připravil: Dominik Wetter