CoolClub pro IT odborníky

Virtuální prohlídky: Podívejte se do NASA, největší jeskyně světa či mimo planetu Zemi!

05.05.2020

Současná doba cestování moc nepřeje. To však neznamená, že se na zajímavá místa nemůžete podívat i nyní. Jak je to možné? Kouzlo tkví ve virtuálních prohlídkách. Ty vám umožní na daná místa nahlédnout z pohodlí vašeho domova. Podívejte se na 7 z nich, které si nesmíte nechat uniknout!

 

Magazín

 

Pokud se vám už stýská po cestování a rádi byste se podívali mimo Českou republiku, přijměte pozvání Martiny Opravilové na virtuální prohlídky, díky nimž se v pohodlí svého pokoje podíváte do NASA, na Aljašku, jeskyní nebo na Velkou čínskou zeď.

 

1. Vítejte v NASA

Kdo z nás se alespoň jednou v životě nezamyslel nad tím, jak to asi vypadá v NASA? Nyní máme možnost získat odpověď a do NASA se podívat – tedy alespoň virtuálně. Nahlédněte například do hangáru Glenn Research Center a dalších prostorů! Kromě toho, že se vám nabídne 360stupňový náhled na tato místa (a vy si tak budete připadat, jako byste tam opravdu byli), během prohlídky narazíte na řadu popisků, fotografií a videí, které vám dané místo ještě více přiblíží.

Díky propracovanosti prohlídek a jejich množství si virtuální prohlídky od NASA právem zaslouží první místo v našem seznamu. Právě tyto prohlídky totiž hodnotíme jako absolutní špičku. Věřte, že pokud na tato místa nakouknete, nebudete litovat :)

 

 

2. Hurá na Aljašku

Pokud se virtuálně vydáte na Aljašku, nebudete sami – na místě se ocitnete s celou partou lidí. Jedná se sice o poměrně krátkou prohlídku, zato vás však bude čekat pohled na velryby či pád části ledovce do vody. Prohlídka je zpracována opravdu na jedničku. A pokud se vám na Aljašce zalíbí, rozhodně virtuálně navštivte i Hawaii!

 

3. Mimo Zemi

O NASA byla řeč již na začátku našeho článku. Za zmínku ale stojí fakt, že NASA nabízí mnohem víc, než prohlídku svých prostorů. Pokud hledáte něco opravdu neobvyklého, vydejte se na virtuální prohlídku mimo naši Sluneční soustavu! Nutno zmínit, že se nejedná o reálné záběry, ale návrh, jak by asi povrch planety mohl vypadat. Ten je pak vytvořený na základě získaných dat, která jsou ale poměrně omezená. Přesto jsou prohlídky velmi zajímavé. Z povrchu navíc uvidíte na nedaleké objekty, u kterých samozřejmě nechybí popisek. Zmíníme také, že na výběr budete mít z několika destinací. A u planety Kepler-186f se například budete moci podívat, jak by tato planeta mohla vypadat s atmosférou.

 

 

4. Do jeskyně s National Geographic

Z pohodlí domova se můžete podívat i do přírody – například do největší jeskyně světa. Zásluhu na tom má National Geographic. Po jeskyni se pohybujete prostřednictvím šipek, samozřejmostí je pak popisek, který najdete na levé straně obrazovky. Ocenit musíme také mapku jeskyně, kterou najdete v pravé části obrazovky. Díky ní uvidíte, v jaké části jeskyně se právě nacházíte. A co jednotlivé záběry? Ty jsou doslova fantastické.

 

 

5. The National Museum of Computing

Skvěle zpracovanou virtuální prohlídku nabízí i The National Museum of Computing, které se nachází ve Velké Británii. Prohlídka se odehrává ve 2 místnostech, ve kterým uvidíte řadu zajímavých přístrojů. Opět je prohlídka opatřena popisky, které vám daný exponát ještě více přiblíží.

 

6. National Aquarium Baltimore

Během minuty se můžete přenést i do Baltimoru. Zdejší National Aquarium je místem, kde se bude líbit každému, koho fascinuje podvodní svět. Budete se moci projít několika místnostmi, při přesunech vám pak pomohou šipky či mapka. Po místnostech se bohužel nejde volně pohybovat (jak je to často u jiných prohlídek), také množství popisků by mohlo být větší, přesto však hodnotíme tuto prohlídku kladně. Je totiž také skvělým pomocníkem při rozhodování, zda v budoucnu National Aquarium navštívit, či se raději vydat na jiné zajímavé místo.

 

7. Velká čínská zeď

Podívejte se na okolí z Velké čínské zdi. Prohlídka je opět bohužel poměrně krátká, zato se vám však naskytne pohled i na to, jak vypadá zeď v zimě.

 

Věděli jste, že v souvislosti s COVID-19 vzniklo i několik užitečných aplikací? Ty pomáhají například k propojení dobrovolníků se seniory, slouží drobným podnikatelům. Svět spatřila dokonce i aplikace přímo od WHO – ta vám pomůže zodpovědět všechny důležité otázky, které se týkají viru.

 

 

Připravila: Martina Opravilová

Foto: nationalgeographic.com; NASA.gov