CoolClub pro IT odborníky

Jak jako hráč využít volný čas? Shlédněte trailery videoher, které letos budou hitem

18.03.2020

Pokud máte hromadu rozehraných her z loňského roku, máte teď zřejmě tu nejlepší příležitost začít je dokončovat. Rok 2020 totiž přináší spoustu skvělých novinek a upgradovaných verzí, které zkrátka chcete vyzkoušet. Zbývá vám teď volný čas? Posviťte si na herní TOP tituly!

 

PlayCool

 

Nabídka nových her 2020 je neuvěřitelně pestrá a mezi hráči sklidí jistě mnoho ohlasu. Důkazem je těchto 7 novinek, které už nyní doprovází velká vlna nadšení. Pokud jste i vy milovník videoher každým coulem, pak vám tyto hity na PC a konzolích nesmí uniknout. Pokud patříte mezi nadšené gamery, vychutnejte si v klidu trailery TOP her, které pro vás naše redakce připravila.

 

Doom Eternal

Platformy: PS4, Xbox One, PC

Kdo by býval řekl, že série Doom bude v roce 2020 stále populární. Po vynikajícím restartu v roce 2016 společnost id Software opět dokázala, že o Doom ještě uslyšíme. Nové pokračování má název Doom Eternal a i v této hře se můžeme těšit na skvělé souboje a dobrodružné questy.

Hlavní postavou není nikdo jiný než Doom Slayer, jehož výbava je v této verzi na špičkové úrovni. Nyní se pyšní ukrytou čepelí pro ještě efektivnější zabíjení démonů, speciálním dělem i unikátním přitahovacím hákem, který se dokáže pohybovat rychlostí blesku.

Stejně jako u Doom II se velká část hry odehrává na Zemi, kde si zahrajete jako zkušený single player. Nicméně vám nic nebrání ani ve vyzkoušení propracovaného režimu multiplayer, ve kterém si otestujete svého týmového ducha. Ať už zvolíte cokoliv, tato retro pecka vás naprosto pohltí.  

 

Minecraft Dungeons

Platformy: PS4, Xbox One, Nintendo Switch, PC

Oblíbená pixelová hra, která zažila boom zejména v roce 2010, chytá svou druhou mízu. Minecraft se vrací v dubnu 2020 s novou a vylepšenou verzí, která zaujme všechny, kteří na tuto kostečkovou senzaci nedají dopustit.

Přestože se může grafika Minecraftu jevit až dětinsky, příběh této hry takový rozhodně není. V této verzi objeví jeden zatoulaný vesničan obrovský zdroj magie, který nemilosrdně vypustí do světa a změní tím veškerou podstatu hry. Hráči tak budou muset čelit velkému nebezpečí v podobě strašlivých obrů a zákeřných padouchů.

 

 

Ve hře se budete moci spojit až s třemi hráči a fungovat v kooperačním režimu. Obtížnost hry se pak bude následně měnit v závislosti na tom, kolik vás v týmu bude. Zajímavou změnou je také to, že už nejste svázáni jednou třídou dovedností – charakter postavy se bude měnit podle toho, jaké vybavení jí vyberete.

 

Resident Evil 3 Remake

Platformy: PS4, Xbox One, PC

Velký hit období PS1 je zpět a tentokrát v novém hávu. Řeč je o fenomenální hře Resident Evil, která se v dubnu 2020 dočká už třetího remaku. Podle všeho naváže tato zbrusu nová verze na minulé úspěchy a znovu si získá srdce všech gamerů se slabostí pro horory a nebezpečné zombie.

Hlavní postavou tohoto třetího vydání je opět Carlos Oliveira, Jill Valentine a Nemesis, který bude tentokrát ještě více nezastavitelný. Kromě single player režimu bude k dispozici také bonus ve formě Project Resistance, do kterého se může zapojit i váš hvězdný tým. Těšit se už teď můžeme na oslňující grafiku, autentickou atmosféru a zábavný děj, který vás jednoznačně dostane.

 

Cyberpunk 2077

Platformy: PS4, Xbox One, PC

Jednou z nejočekávanějších her roku 2020 je nepochybně hra Cyberpunk 2077, jejíž spuštění se odkládá o téměř další půlrok. Tvůrci zkrátka chtějí, aby hra vyšla do světa bez jediné chybičky, což jim samozřejmě nemůžeme odepřít. Jestli bude Cyberpunk alespoň tak důmyslný jako Zaklínač, kterého má CD Project Red taktéž na svědomí, pak se hráči rozhodně mají na co těšit.

Vše se bude odehrávat ve futuristicky laděném Night City, kde na hráče čekají propracované hlavní i vedlejší questy. Ze slov studia se dozvídáme, že hru navíc nebude možné projít dvakrát stejným způsobem – každé rozhodnutí povede k odlišnému důsledku a pokračování hry to jednoznačně ovlivní. Nudit se zkrátka nebudete. A co víc, hlavní hvězdou je zde Keanu Reeves, který si zde zahraje postavu Johnny Silverhanda. O jeho roli ve hře se jistě brzy dozvíme.

 

Warcraft 3: Reforged

Platformy: PC

Fanoušci nekončícího WoW se konečně dočkali! 28. ledna 2020 byl představen unikátní remake nesoucí název Reforged. Stejně jako u Cyberpunku došlo k odložení, během kterých vývojáři vychytávali ty nejmenší detaily.

Výsledkem je upgradovaná grafika, kterou si hráči v recenzích skutečně pochvalují. Společnost Blizzard také slíbila zcela novou kampaň pro single players, která vás zaujme svým legendárním příběhem. Oceňována je tu také přítomnost komunitních map, které ulehčují a zpřehledňují celou hru.

 

Marvel's Avengers

Platformy: PS4, Xbox One, PC

Komiksové postavičky z filmových pláten se konečně dostávají i do centra nadšených gamerů. Jedná se o povedený kousek z dílny Square Enix, na který fanoušci Avengers čekali už dlouho. Premiéra slavných Marvel's Avengers půjde do světa už 15. května 2020.

Těšit se můžete na single i co-op akci, ve které si budete moci vyzkoušet sílu těch největších superhrdinů: Hulka, Iron Mana, Thora či Black Widow. Pravdou však je, že tvůrci se při vytváření postav podoby herců vůbec nedrželi, proto na nás čeká úplně nový start.

A jako to hrdinové dělají, záchrana planety zde bude na denním pořádku. Hlavním úkolem ve hře Marvel's Avengers je vypořádání se se zlomyslnými padouchy a zachránění světa předtím, než dojde k jeho zkáze.

 

Halo: Infinite

Platformy: PC, Xbox One, Xbox Series X

Na závěr jistě nesmíme zapomenout zmínit ani návrat kultovní střílečky Halo, která si zaslouženě vydobyla místo na výsluní všech herních konzolích. Nyní se hráči této oblíbené střílečky dočkají nové a lepší verze, která zaplaví trh na konci roku 2020.

O detailech samotné hry úplně jasno není, o hlavním hrdinovi ale ano. Na scénu se opět vrací ikonická postava Master Chiefa, která v této verzi bude hrát zásadní roli. Kromě toho také vývojáři slibují, že v Infinite nebudou lootboxy ani režim battle royale.

Pravdou však je, že tvůrci ještě před vydáním plánují hru otestovat samotnými gamery, proto je možné, že uvidíme ještě pár nečekaných překvapení.

 


Připravila: Petra Pruden, Alena Čálková

Foto: steampowered.com