CoolClub pro IT odborníky

Apple novinky v roce 2021: Nová verze iPhonu SE a vylepšený iMac

01.02.2021

Letošní rok bude pro Apple fanoušky skutečně pestrý. Těšit se mohou na zbrusu nové produkty – včetně iPhonu SE Plus, iPad Pro nebo i vylepšené verze Apple TV. Pojďte se podívat, co všechno pro vás tento kalifornský gigant chystá.

 

Magazín

 

Ani koronavirová pandemie nezabránila tomu, aby Apple vydal nové Apple Watch, vylepšenou verzi iPhonu SE nebo například Macbooky s čipy Intel. V duchu inovací a modernizací se podle všeho bude nést i rok 2021. Na jaké novinky se nadšení „jablíčkáři“ mohou letos těšit?

 

23palcový iMac

Vylepšení se dočká i legendární iMac, který by měl být elegantní variantou svého 27palcového předchůdce z roku 2020. Podle proslulého analytika Ming-Chi Kua by měl mít nový iMac úhlopříčku 23 palců a tenké rámečky – podobné u Pro Display XDR. Navíc se očekává, že bude mít speciální Apple čip a GPU. Zkrátka designová a technologická lahůdka.

 

 

AirPods 3

Společnost Apple uvedla na trh sluchátka AirPods Max už v prosinci 2020. Ale protože tento technologický gigant nikdy nespí, už nyní prý pracuje na dalších modelech, a to včetně sportovních AirPods X, AirPods 3 a AirPods Pro Lite, což by měla být levnější verze AirPods Pro. Všechny důkazy směřují na vypuštění AirPods v březnu 2021, konkrétně na 16. březen 2021.

 

iPad Pro

Další novinkou, na kterou se můžeme těšit, je také nová verze 12,9palcového iPadu Pro s unikátním mini-LED displejem. Ten podle expertů přinese ještě pestřejší barvy, lepší jas a kontrast, což jeho uživatelé rozhodně ocení. Kolují i zvěsti o tom, že o pár měsíců později bude k dispozici ještě lepší iPad Pro s OLED displejem. Co je na tom pravdy, se dozvíme již brzo.

 

Apple TV

Mnoho pozornosti na sebe strhává vývoj nové verze Apple TV s aktualizovaným procesorem a dálkovým ovladačem s funkcí Find My-like, která vám pomůže najít zatoulaná Apple zařízení. Podle odhadů by mohly by existovat hned dvě varianty – jedna s čipem A12 a druhá s čipem A14X. Obě z nich však přinesou ještě plynulejší chod uživatelského rozhraní a hraní her. Mluví se také o tom, že by pro Apple TV mohla být spuštěna služba Apple Arcade.

 

iPhone 13

Není to dlouho, co jsme se dočkali nejnovějšího iPhonu 12, a už nyní kolují zvěsti o vývoji dalších modelů – konkrétně iPhone 13. Podle odhadů by měl disponovat bezdrátovým nabíjením, 120Hz displejem ProMotion, lepším fotoaparátem s vyladěným optickým zoomem (10x), čipem A15 a rychlejším 5G. Vypuštění modelu 13 je zatím naplánováno na září 2021.

 

 

iPhone SE „Plus“

Aby toho nebylo málo, mezi velkolepé plány Applu patří i vydání nové verze iPhonu SE s přízviskem Plus. Tento model se pochlubí větší obrazovkou 5,5 palce, menšími rámečky a vyladěným duálním fotoaparátem. Co naopak zůstane? Pravděpodobně to bude vodotěsná konstrukce, výkonný čipset A13, bezdrátové dobíjení a čtečka otisků prstů u home button.

 

Apple Watch Series 7

Co by to bylo za rok, kdyby Apple nevydal další modely legendárních Apple Watch – tento rok už Series 7. Podle analytika Ming-Chi Kua bychom se měli dočkat výrazného zúžení rámečků kolem displeje, zeštíhlení hodinek a nového hlavního tlačítka (home button), které známe například z iPhonů 7 a 8. Dále se můžeme těšit i na zlepšení zdravotních funkcí hodinek – mluví se například o možnosti měření tlaku či hladiny cukru v krvi.

Letošní rok má Apple nepochybně co nabídnout. Kromě této pestré nabídky rovněž plánuje vydání novější verze MacBooku Pro, Airpods Pro nebo inteligentních brýlí s rozšířenou realitou. Termín, kdy tyto vychytávky spatří světlo světa, není ještě pevně určen.

 

 

Připravila: Petra Pruden