CoolClub pro IT odborníky

Hybridní pracovní režim a cloud: Nejvyšší čas změnit přístup ke kyberbezpečnosti, Cisco má řešení

22.06.2023

V rámci hybridního pracovního režimu zaměstnanci pracují z domova a mnohem více využívají cloud. Tyto dva zásadní aspekty mění zcela svět kyberbezpečnosti. A právě to je důvod, proč by se firmy měly rychle adaptovat, aby mohly i nadále bezpečně růst a rozvíjet svůj byznys. Cisco nabízí své řešení.

 

Novinky

 

Zásadními body, které aktuálně nejvíce ovlivňují bezpečnost firemních dat a systémů, je zaprvé model hybridní práce, v rámci, kterého zaměstnanci pracují a komunikují z domova, popřípadě z cest.

Což vyžaduje zajištění určitých podmínek, aby jim nic nebránilo v tom, pracovat stejně, jako by seděli v kanceláři. Myslí se tím zejména rychlý přístup k firemním zdrojům, datům a aplikacím. Druhým důležitým aspektem je rapidní vzrůst využívání cloudů, kde běží, jak firemní aplikace, tak i cloudově založené služby (SaaS), jako je například Office 365 nebo Salesforce.

Tato situace vyžaduje nastavení takových podmínek, které budou chránit zařízení zaměstnanců bez ohledu na to, kde zrovna jsou, stejně jako firemní zařízení a všechny komunikační kanály mezi firmou, zaměstnanci a cloudy. Takto se zkrátka mění topologie datových toků, a tomu je třeba přizpůsobit architekturu sítě a rozmístění bezpečnostních prvků.

Dlouhodobě je firmám v tomto tím nejlepším parťákem právě společnost Cisco, která chce příští měsíc, v rámci Cisco Day konference, poukázat především na to, že je nejvyšší čas na generačně nový přístup k ochraně všech aplikací, systémů i dat.

V rámci tohoto dne, a již tradičního setkání, plánují v Ciscu také představit nejnovější trendy ve firemní bezpečnosti, která se stejně jako dnešní dynamické prostředí neustále, a hlavně dynamicky vyvíjí.

Už teď společnost Cisco prozradila, že důležitou součástí proměny je nový model IT architektury s názvem SASE, pod kterým se skrývá Secure Access Service Edge. Tato novinka představuje zabezpečení připojení a současné posunutí bezpečnostního obvodu blíže k uživateli.

Na konferenci, pořádané v Praze 13. června v hotelu Clarion Congress, také vystoupí zástupci velkých obchodních řetězců nebo výrobních technologických firem, kteří přinesou své zkušenosti s implementací nových kyberbezpečnostních přístupů do praxe, spolu se zpětnou vazbou.

 

 

Připravila: Petra Sauerová