CoolClub pro IT odborníky

Letošní Olympijské hry doplní Olympic Virtual Series, bude mezi nimi i slavný závod Gran Turismo

05.05.2021

Mezinárodní olympijský výbor (MOV) oznámil novinku – sérii virtuálních sportovních eventů, které se budou konat ještě před samotnými Olympijskými hrami v Tokiu. Součástí nadcházející virtuální události bude i závod Gran Turismo a další soutěže.

 

Novinky

 

MOV ve spolupráci s pěti mezinárodními sportovními federacemi letos uspořádá virtuální hry, kde bude možné soutěžit v populárních sportech. Ceremonie začne 13. května, potrvá do 23. června a každá sportovní federace bude mít svůj sport zastoupen online simulační hrou. Bude možné soutěžit například v cykloturistice, běhání, baseballu nebo absolvovat závod v plachtění.

Mezinárodní automobilová federace do programu zařadí i legendární závod Gran Turismo. Pořadatelům zbývá doladit pár organizačních detailů. MOV má brzy zveřejnit podrobnosti, zatím ale není jasné, kdo bude vlastně soutěžit, jak se lze přihlásit do soutěže, jaké budou hlavní ceny a není znám ani harmonogram jednotlivých soutěží.

V budoucnu by se do virtuálních eventů mohly zapojit i další federace – FIFA, Mezinárodní basketbalová i tenisová federace a World Taekwondo jsou z projektu nadšeni. Kdo si odnese z virtuálních závodů zlatou medaili, na to si musíme ještě chvíli počkat.

 

 

Připravila: Erna Březinová