CoolClub pro IT odborníky

7 gamingových gadgetů, které musíte vyzkoušet

03.09.2021

Gamingová horečka pokračuje a konkurenční boj o ty nejlepší gamingové gadgety přitvrzuje. Pokud i vy patříte mezi vášnivé gamery, seznam těchto cool gadgetů vás nesmí minout. Jsou to ty nejoblíbenější vychytávky, které při hraní rozhodně oceníte.

 

PlayCool

 

Víme, že si na ty nejlepší herní vychytávky potrpíte. Proto vám přinášíme přehled 7 produktů, které by vaší pozornosti neměly uniknout! Na co se zaměřit?

 

Samsung Odyssey G7

Ve výbavě vášnivého gamera by rozhodně neměl chybět kvalitní monitor se špičkovým rozlišením a super rychlým procesorem. Luxusní novinkou současnosti, která tyto požadavky splňuje na jedničku, je zakřivený monitor Samsung Odyssey G7. K jeho největším přednostem patří 27“ úhlopříčka s QHD rozlišením s VA panelem s odezvou 1 ms. Zakřivení 1000R odpovídá tvaru lidského oka, což vám přinese ten nejvíce realistický obraz. To ale není všechno. Za zmínku stojí i integrovaná technologie FreeSync, s níž se dočkáte dokonale plynulé hry, ostrých objektů a skvělých vizuálních efektů.

 

Gamingová myš Corsair Dark Core RGB SE + QI nabíjecí podložka

Pokračujeme s dalším gamingovým must have, a tím je gamingová myš Corsair Dark Core RGB SE v kombinaci s QI nabíjecí podložkou. Těšit se můžete na ultrarychlé ovládání a široké možnosti nastavování tlačítek pro různé hry. Díky tomu vše můžete přizpůsobit svým oblíbeným hrám a zvýšit svůj výkon na maximum. K tomu samozřejmě přidejte nabíjecí podložku, která se postará o to, aby se vaše myš nikdy neocitla bez šťávy. Velké plus je i to, že během hraní si na podložce můžete nabít také svůj smartphone.

 

 

Klávesnice Optimus Maximus Gaming

Esenciálním prvkem každé výbavy je nepochybně klávesnice. Těch je na trhu celá řada, proto vám ukážeme něco jedinečného. Seznamte se s modelem Optimus Maximum, který vám vytře zrak svým výkonným konfiguračním softwarem, stylovým OLED podsvícením i nekonečnými možnostmi naprogramování. Klávesnici si totiž můžete sami navrhnout a sestavit podle svých představ. Designéři vám do klávesnice vloží jakékoliv znaky, symboly, písmena a číslice, a to na místa, která si sami určíte. Díky tomu budete mít naprosto unikátní model, přesně určený pro vaše gamingové plány a potřeby.

 

Displejové brýle TLC NEXTWEAR G

Novinkou a zároveň hitem roku 2021 jsou displejové brýle TCL NXTWEAR G, se kterými do hraní her a dalšího zábavného obsahu ponoříte naplno. Svou zásluhu na tom mají duální panely Sony FHD Micro OLED s vysokým rozlišením 1080 pixelů. Dají se spárovat jak s notebooky, tak tablety nebo smartphony – záleží je na vás, na jakém zařízení budete chtít obsah přehrát. A když zrovna nechcete nic sledovat? Skvěle poslouží jako stylový módní doplněk.

 

VR headset Oculus Quest 2

Do jiného světa vás kromě zmíněných brýlí vtáhne také VR headset Oculus Quest 2 – dosud nejlepší, co značka Oculus uvedla na trh. Na rozdíl od předchozího modelu je tento ještě výkonnější a sofistikovanější. Řeč je zejména o vylepšených ovladačích Oculus Touch, které precizně sledují každý pohyb a s naprostou přesností ho promítají do hry. Zklamáni rozhodně nebudete ani z grafiky, která disponuje fantastickým rozlišením 832×1920 pixelů na jedno oko. K tomu přidejte ještě špičkový 3D zvuk a dokonalý herní požitek máte v kapse.

 

Řídící sestava Driving Force

A na závěr tu máme něco pro milovníky závodních her. Hitem letošního roku je sada volantu s pedály od značky Logitech. Co je na tomto setu tak fantastické? Tak zaprvé to jsou dva motory pro zpětnou odezvu, za druhé nastavitelné pedály s plynem, spojkou a brzdou a za třetí ručně šitý kožený volant, který lze otáčet až o 900°. Pokud své gamingové závodění toužíte pozdvihnout na vyšší úroveň, přikoupit si můžete i 6rychlostní řadicí páku. S touto vymazlenou sestavou bude závodění plné adrenalinu a vzrušení.

 

Trh s gamingovými doplňky zažívá velký boom, což všem fanouškům dopřává široký výběr vybavení s ještě lepšími funkcemi, výkonnějšími procesory a sofistikovanějšími vlastnostmi. Důkazem je těchto 6 skvělých gadgetů, které rozhodně stojí za vyzkoušení.

 

Tip! Novinky ve světě PlayStationu VR: headset se 4K rozlišením a vibrujícím senzorem

 

 

Připravila: Petra Pruden

Foto: archiv firem; artlebedev.com; Samsung (CES 2020)