CoolClub pro IT odborníky

Channel stores: oficiálně nejžhavější novinka v oblasti streamování!

23.08.2022

YouTube buduje systém, který by uživatelům umožnil přihlásit se k odběru streamovacích služeb prostřednictvím aplikace. Zatím ale není jisté, které služby by mohly být součástí obchodu. O co se jedná a jak velký může mít tato novinka potenciál?

 

Novinky

 

YouTube je již nyní místem, kde se dají najít klipy a ukázky z televizních pořadů a filmů, ale zatím se nepodařilo najít skvělý způsob, jak do platformy integrovat prémiový hollywoodský obsah.

Apple, Amazon a řada dalších společností se o to snaží, a často s velkým úspěchem. HBO Max získalo například 4,5 milionu předplatitelů prostřednictvím Amazon Channels a na krátkou dobu od tohoto partnerství odešlo. Nyní se ale údajně plánuje vrátit. Dokonce i Walmart uvažuje o tom, že se zapojí do hry.

Channel stores se prostě budují snáze než streamovací služby. YouTube má však možná nejsilnější pozici ze všech partnerských obchodů s kanály. Má obrovské publikum, až 2 mld lidí měsíčně, z nichž mnozí už mají účet a kreditní kartu uloženou na YouTube a pravděpodobně i staženou aplikaci.

Aby to ale fungovalo, bude muset YouTube přesvědčit streamovací služby, že nepředstavuje dlouhodobou hrozbu pro jejich podnikání. Aplikace YouTube se všemi streamovanými pořady, filmy, vším, co si můžete koupit a půjčit, a navíc se všemi tvůrci, které máte rádi, a vyhledávačem, který to všechno podporuje? To by byla nejvýkonnější aplikace v oblasti zábavy, a to ani zdaleka.

 

 

Připravila: Lucie Špindlerová