CoolClub pro IT odborníky

Unikátní audiovizuální zážitek ve spojení s bezpečnou jízdou? Harman Ready Vision

26.01.2023

Harman Ready Vision s rozšířenou realitou pro head-up displej je novinkou na trhu, která pomáhá zajistit vyšší bezpečnost nejen vám, jakožto řidiči, ale také vašim spolucestujícím či chodcům. Zprostředkuje vám totiž, jak pohlcující audiovizuální zážitek, tak i správné informace ve správný čas pro nerušenou jízdu a prevenci možného silničního nebezpečí. 

 

Novinky

 

Cílem Harman, technologické společnosti působící v automotive průmyslu, je návrh spotřebitelského zážitku. Aktuálně se ale rozhodli zaměřit na zvýšení bezpečnosti a informovanosti řidičů za využití těch nejmodernějších technologií. Přichází proto na trh se sadou nových hardwarových a softwarových produktů s rozšířenou realitou pro head-up displej (HUD). 

Jednou z novinek je Harman Ready Vision. Ten poskytuje řidiči přesná neinvazivní varování, ať už před kolizí, mrtvým úhlem, upozornění na opuštění jízdního pruhu nebo například na nízkou rychlostní zónu. Díky tomu, že zařízení propojuje fyzický a digitální svět zobrazením intuitivních pokynů na čelním skle, umožňuje řidiči neustále upřený pohled dopředu a plně soustředěnou jízdu. To, že je zařízení doplněno i směrovými imerzními zvukovými výstrahami je bonusem napomáhajícím k bezpečné nerozptylující jízdě.

Zařízení Harman Ready Vision, připravené k použití na silnicích, bylo před týdnem také představeno na světovém veletrhu CES, kde bylo prokázáno, že přináší opravdu přesvědčivé a unikátní zážitky v kabině. Není divu, je totiž obohaceno AR HUD hardwarem a AR softwarem.

AR HUD hardware zprostředkovává řidiči ten nejlepší zážitek a bezpečnou jízdu díky velkému zornému poli, virtuální hloubce, optimálnímu očnímu poli, vysokému jasu a bezklínkové konstrukci čelního skla. Dokonce vám na začátku nabídne k výběru dvě varianty zorného pole, první s rozměrem 12˚ x 4˚  a extra velkou se zorným polem 15˚ x 5˚.

Část, která zajišťuje zobrazení správných informací ve správný čas, navíc s nízkou latencí pro detekci 3D objektů v reálném čase, je AR software založený na umělé inteligenci a strojovém učení integrující se s počítačovým viděním.

 

 

Připravila: Petra Sauerová