CoolClub pro IT odborníky

Novinka pro gamery: Je výkonný jako stolní PC, ale kompaktní jako laptop! eBlaztr

13.09.2022

Milovníci videoher ví, že ta pravá zábava přichází až když se sejde skupina přátel a spojí síly proti nepříteli v oblíbené hře. Stejně známým faktem je, že nejlepším nástrojem pro hraní her je výkonný stolní počítač. Jeho přenos na pravidelný game night s kamarády je ale otravná záležitost. To se teď změní. Startup eBlaztr přichází se stejnojmenným přenosným stolním PC na jedné straně s HW a na druhé s monitorem.

 

Novinky

Kde se vzal...

Psal se rok 2018, když partě kamarádů z Dánska po několika letech společného hraní videoher po večerech došla trpělivost. Stolní počítače byly příliš těžké a zároveň křehké na přenos.

Notebooky pro změnu nesplňovaly technické požadavky neustále se vyvíjejících her, zklamaly především nízkou výkonností. Gameři se ale své frustraci nepoddali, naopak se ji rozhodli přeměnit ve svůj vlastní business s názvem eBlaztr a začali pracovat na komplexním řešení.

 

Novinka na trhu

A skutečně, aktuálně uvedli na trh počítač, jehož hlavní výhodou je "vysoký výkon v přenosné podobě". Na jedné straně zařízení je monitor s úhlopříčkou 24 palců, na straně druhé pak HW a další komponenty, které jsou kryty snadno odstranitelnou mřížkou.

Svůj produkt tým eBlaztr vyšperkoval hned několika klíčovými funkcemi pro zákazníkův intenzivnější a komfortnější zážitek. Jednou z nich je například ANTI-SLIP, tedy protiskluzové a vibrační nožičky vytištěné 3D tiskem.

Vzhledem k tomu, že se jedná o přenosné zařízení, bylo naprostou nutností myslet také na jeho ochranu. Z toho důvodu bylo pouzdro a všechen použitý materiál navržen tak, aby byl maximálně odolný. Navíc je eBlaztr opatřen ochrannými ramenními kryty (REINFORCED CORNERS) a nárazuvzdornými rukojetěmi (HANDLES).

 

Nevýhody

Dosud zmiňovanými nevýhodami může být dostupnost i jiných řešeních, kterými se lze vyhnout možná zbytečně velké investici a zároveň splnit účel. Příkladem jsou velice malé skříně, kam lze vložit herní dedikovanou grafickou kartu či volba laptopu, který využívá čipy pro desktop.

Další možnou nevýhodou může být poměr cena – výkon. A eBlaztr není zcela levná záležitost. Pro představu, LAN edice se dá nyní předobjednat za 57 tisíc Kč.

 

 

Připravila: Petra Sauerová
Foto: eBlatzr.com