CoolClub pro IT odborníky

Novinka HBO: seriál The Last of Us pod taktovkou Druckmanna a Mazina

16.02.2020

Jedna z nejlépe hodnocených her pro PlayStation s názvem The Last of Us se dočká seriálového zpracování. Zní to jako rajská hudba. Aby taky ne, když se na jeho tvorbě bude podílet jeden ze stěžejních tvůrců původní hry Neil Druckmann a tvůrce a scénárista dvěma Zlatými glóby ověnčeného seriálu Černobyl. Seriál vznikne pod hlavičkou HBO a měl by vycházet z událostí původní hry.

 

CoolMovie

 

Nezanedbatelné slovo bude mít dle dostupných informací také prezident týmu Naughty Dog Evan Wells a společnost Sony. Tedy původní tvůrci a samé těžké váhy, takže nikdo z nich si určitě nedovolí uříznout si tímto projektem ostudu.

Za zmínku stojí také fakt, že se bude jednat o první počin PlayStation Productions - jakési oficiální odnože Sony, která si dala za úkol v následujících letech vyprodukovat celou řadu projektů určených pro televizní obrazovky.

 

Parazitující houbičky na TV obrazovce

Seriál The Last of Us nahradí původně plánovaný film, o kterém se mluvilo již od roku 2014 (tedy rok po vydání hry), měl se na něm podílet Sam Raimi a právě již zmiňovaný Druckmann. V roce 2016 se však tvorba filmu odpískala. Aktuálně oznámený projekt má však hned od začátku velké ambice. Vždyť na příkladu seriálového Zaklínače můžeme vidět, že snímky na pokračování podle her fanoušky baví, pokud mají co nabídnout a jsou kvalitní.

 

 

Jelikož seriál bude údajně stavět na událostech první hry, dá se očekávat, že budeme sledovat a prožívat příběh pašeráka Joela a mladé dívky Ellie, kteří si klestí cestu napříč post-apokalyptickou Amerikou, zasaženou pandemickou nákazou ve snaze... ale to už bych prozradil z děje nejspíš moc.

 

Kdo se v seriálu objeví?

Kromě hlavních postav byla potvrzena přítomnost i další trojice postav, a to Marlene (šéfka Světlonošů), Maria (Joelova švagrová) a Riley. Pozornost vzbuzuje především Riley, která se objevila především v rozšiřujícím DLC Left Behind. Je tak otázkou, jakou bude mít v seriálu roli. Dozvíme se něco nového o jejím životě, bude mít v rámci seriálu větší význam, nebo se objeví jen jako nějaký dějový flashback? Nechci malovat Světlonoše na zeď, ale vzhledem k tomu, že jsme na úplném začátku a nevíme, jak se věci budou vybarvovat, je možná na místě krotit prvotní nadšení. Brzy jistě budeme moudřejší.

Vydání očekávaného pokračování hry, které bylo odloženo na 29. května 2020, by pak čistě hypoteticky mohlo sloužit k pokračování a další řadě seriálu.

 

 

Trocha zamyšlení...

Při psaní článku jsem přemýšlel, kdo by se mi v ústřední dvojici postav líbil nejvíc. Asi největší gól by byl, kdyby si roli Ellie střihla herečka Ellen Page. Ta se totiž v minulosti vyjádřila, že Naughty Dog ukradli její podobu pro postavu Ellie, zatímco ona sama se oficiálně objevila v jiné hře Beyond: Two Souls. Studio Naughty Dog se vůči tomuto tvrzení samozřejmě ohradilo a tvrdilo, že jde o podobnost čistě náhodnou, přesto však některé rysy Ellie změnili, aby nevznikaly zbytečné rozbroje.

Kdo by měl podle vás hrát Joela a Ellie? Dejte nám vědět.

 

 

Připravil: Dominik Wetter