CoolClub pro IT odborníky

LinkedIn přichází s audio diskuzemi. Startuje tím novou eventovou platformu

20.01.2022

Vlna Clubhouse nadšení z minulého roku již pomalu ustala, přesto se ostatní sociální sítě stále snaží využít trendu audio obsahu. Svou formu místnosti mají Twitter i Meta, a nově k nim tento měsíc přibude i profesní LinkedIn se svou platforma virtuálních událostí. Jeho uživatelé budou moci zakládat hromadné diskuse v audio formě, později je doplní i video funkce.

 

Novinky

 

Nová audio funkce podobná Clubhouse, na které LinkedIn pracoval již od loňského března, bude debutovat ještě tento měsíc.  „Tento měsíc děláme velký krok vpřed a navazujeme na úspěch LinkedIn Live spuštěním zcela nového zážitku z interaktivních událostí, který našim členům umožní se aktivněji zapojit do konverzace,“ potvrdil ve svém příspěvku Jake Poses, vedoucí pracovník LinkedIn zaměřující se na video, tvůrce a události.

Uživatelé se budou moci účastnit live konverzací, připojit se k řečníkům na virtuálním "pódiu" v rámci diskuse a po skončení akce budou moci navázat spojení s ostatními účastníky akce a získat tak nové kontakty. Později na jaře by se měla údajně přidat i video verze. Veškeré virtuální události budou postaveny na interních nástrojích společnosti. Na rozdíl od Spaces (Twitter) však LinkedIn nemá v plánu zavádět události, u kterých by se muselo platit za přístup.

Během března minulého roku, kdy se nová funkce začala vyvíjet, se díky Clubhouse stal audio obsah horkým tématem. Zatímco ten však během pandemie přitahoval velké publikum svými událostmi pouze pro zvané (nyní je otevřen všem, i bez pozvánky k účasti), v posledních měsících jej zastínila konkurence ze strany zavedených sociálních sítí.

Mezi ty, kteří se rozhodli ukrojit si z jeho slávy, se řadí Twitter a jeho Spaces, které začal testovat pro omezené publikum v prosinci roku 2020. Stalo se dokonce tak oblíbenou funkcí, že původní aplikace, která koncept proslavila, už skoro upadá do zapomnění. Mezi další patří Spotify, které představilo svou aplikaci Greenroom, Facebook se svými Live Audio Rooms uvedenými v červnu a Discord se Stage Channels, jež spustil loni v březnu. 

 

Tip! Vero, Caffeine, Signal a Houseparty. O kterých mladých sociálních sítích vědět a proč?

 


Připravila: Kristýna Nováková