CoolClub pro IT odborníky

Magazín

Letní survivor edice: 6 tipů pro váš mobil před letními nástrahami

Horké dny si vybírají svou daň i na našich mobilech. Vysoké teploty a přímé slunce jim ubližují a zkracují jejich životnost. Čemu se vyhnout a jak svůj mobil a data zabezpečit?

Co okamžitě udělat, když na dovolené ztratíte mobil?

Váš mobil je pokladnice plná kontaktů, fotek, hesel a platebních informací. Podle statistik je na 19 milionů telefonů každoročně ztraceno či odcizeno. Co když o něj přijdete (nejen) v zhraničí?

Letní speciál! 20 TOP aplikací na dovolenou a cestování

Představíme vám chytré aplikace, které vám ušetří čas, peníze a zpříjemní dovolenou. O některých jste zaručeně ještě neslyšeli!

5 nejlepších gadgetů pro letošní léto

V dnešní době existuje už celá řada tech pomocníků, které není k zahození mít v létě po ruce. Předejděte dehydrataci s chytrou lahví, jezděte na svítícím paddleboardu a sáhněte po smart slunečních brýlích.

Vedra útočí, ochlaďte svůj domov pohodlně se smart mobilní klimatizací

Mobilní verze chytré klimatizace se dají ovládat mobilem na dálku, takže si domov vychladíte ještě před příchodem. Které jsou ty aktuálně nejprodávanější?

Tuhle základní věc byste měli s mobilem dělat aspoň 1x týdně. Málokdo o tom ale ví

Chybovost telefonu a nižší bezpečnost. To přesně udělá mobil, kterému se nevěnuje ta správná péče, přestože je základním pravidlem. NSA vydala doporučení jednoduchého kroku, který zvýší bezpečnost a produktivitu vašeho mobilu.

Jak využít AI v kažodenním životě? Tipy na nejlepší vychytávky

Umělá inteligence nabízí pomocnou ruku i v každodenním životě. Kde? Například v plánování, učení nového jazyka nebo cvičení. Tady jsou nejlepší tipy!

8 nejlepších aplikací pro pohodlné kempování

Inspirujte se TOP aplikacemi, které vám pomohou najít ideální kemp, stellplatz nebo jiná zajímavá místa po celé Evropě.

Bezpečně na internetu i mimo domácí síť: Proč používat VPN?

Se surfováním na webu se ale pojí i rizika, obzvláště pokud nejste připojeni ke své bezpečné domácí síti. Řešení je jednoduché, pomůže technologie VPN. Jak na to?

Deepfake v reálném čase videohovoru: Ke změně obličeje postačí dva telefony

Podvodníkům ve službách dnes už slouží umělá inteligence. Dejte pozor na nový podvod na scéně, dotyčný při něm dokáže během videohovoru v reálném čase měnit obličej i hlas.

Jste prodejním artiklem darknetu? Takhle to zjistíte

Vaše osobní údaje mohou být prodávany na darknetu. Jak si to ověřit, co s tím?

Chytré hodinky v roce 2024: Záchrana před utonutím i detekce pádu

S čím vším vám dnes mohou pomoci chytré hodinky? Kromě telefonování, bezkontaktní platby či navigace vám umí zachránit i život. Jak?

Hackeři se už umí dostat do jakýchkoliv hotelových dveří na světě

Každý rok se v Las Vegas konají hackerské konference Black Hat a Defcon, kde se tisíce bezpečnostních výzkumníků snaží hacknout cokoli, co jim přijde do cesty. Třeba váš hotelový pokoj.

Schválený zákon EU o umělé inteligenci: Čím konkrétně vás chrání?

Evropský parlament razantním krokem schválil tzv. AI Act, revoluční legislativu regulující umělou inteligenci. Zákon má za cíl zajistit bezpečnost a soulad s lidskými právy v tomto dynamicky se rozvíjejícím oboru, aniž by bránil inovacím.

Jaro on-line lásce nepřeje: Tinder a další čelí žalobě z budování závislosti

Uživatelé seznamovacích platforem podali žalobu na známé seznamovací aplikace. Chtějí zjistit, zda nejsou oběťmi psychologicky manipulativních funkcí a algoritmů, namísto předestíraného spojování lidí.

Google má stále horší výsledky vyhledávání. Je to účel?

Google v posledních letech zhoršil kvalitu relevantních odpovědí ve snaze vytěžit z inzerentů více peněz. Uživatelé tak často nenajdou ideální výsledek na první dobrou.

MWC 2024 odhalilo fascinující novinky budoucnosti

Veletrh Mobile World Congress (MWC) 2024 je událostí roku pro všechny fanoušky mobilních technologií. I letos se v Barceloně stal přehlídkou inovací a trendů. Jaké technologické vymoženosti firmy představily?

8 nejúčinnějších tipů pro práci s prompty v ChatGPT

Abyste umělou inteligenci dokázali vytěžit naplno, musíte s ní umět komunikovat. Správně se ptát a správně úkolovat. Jak tedy zadávat prompty, abyste z ChatGPT dostali maximum?

6 tipů na nejlepší zahraniční podcasty o AI

Ať už se chcete dozvědět o nejnovějších technologiích, etických otázkách, nebo o tom, jak AI ovlivňuje vaše profesní pole, podcasty jsou skvělým způsobem, jak se ponořit do hloubky tohoto fascinujícího odvětví.

Jak jednoduše vytvořit vlastního OpenAI GPTs chatbota

Mít vlastního AI asistenta, kterého si sestavíte na míru posouvá vaši práci s ChatGPT mílovými kroky daleko. Vezme na sebe jakoukoliv roli (třeba Steva Jobse) a bude vymýšlet produkty či tvořit nová loga.

Načítám další...