CoolClub pro IT odborníky

Světový úspěch českého tvůrce World of Warcraft trailerů Radima Zeifarta

21.10.2022

Blizzard vychází vstříc přání veteránů této hry. Přáli si návrat k prvotním datadiskům, o kterých se mluví jako o „zlaté éře World of Warcraft“. 26. září se tedy oficiálně vrátil nejrychleji prodávaný a snad nejvíce oblíbený datadisk pro World of Warcraft:  Wrath of the Lich King. Officiální trailer k němu vytvořil český tvůrce známý pod přezdívkou Hurricane.

 

PlayCool

 

Dodnes se hráči nostalgicky vracejí do roku 2006/2007, kdy se poprvé otevřel Dark Portal a mohli se vydat do nových oblastí Outlandu. Tato MMORPG hra byla velmi rozšířená, a právě na to, kolik lidí ji hrálo a jaký zážitek to byl, spousta hráčů vzpomíná.

K úspěšnému průchodu hrou bylo často zapotřebí spolupráce, tvorba guild, společné zdolávání dungeonů i raidů. Díky tomu vznikala spousta nových přátelství nejen v herním světě. Zkrátka herní zážitek byl nesrovnatelný s tím dnešním. 

To se ovšem změnilo! Čtyři dny před spuštěním datadisku byl zveřejněn nový trailer, který nese název Journey Trailer. Autorem je český tvůrce Radim Zeifart, známý pod přezdívkou Hurricane. K dnešnímu dni má trailer skoro milion zhlédnutí.

 

 

Radim je jedním z členů týmu produkce NICE!, kde práce na tomto traileru v dubnu začala. Na starosti má zejména 3D animaci, CGI, reklamní vizuální efekty (VFX) a mnoho dalšího. Výroba videa trvala pět měsíců. Jedná se o jeho první oficiální trailer na tuto hru. Na svém kontě má spoustu dalších neoficiálních trailerů, které zveřejňuje na svůj YouTube účet. Nejstarší veřejné video na jeho kanále je z roku 2010. Dá se tak říct, že tvorbě trailerů se Radim věnuje opravdu usilovně a dlouhodobě.

Jeho nejvíce sledovaný trailer je z roku 2017. Zaměřuje se na jeden z nejoblíbenějších raidů ve Vanille – Naxxramas. Dle popisku má video vyjádřit respekt, který autor chová ke starým raidům v roce 2006. Video má přes čtyři miliony zhlédnutí.

 

 

Téměř tři miliony zhlédnutí má i trailer z roku 2020. Zaměřuje se na další raid Black Tample. Jeho výroba trvala deset měsíců a byl celý vytvořen v programu Cinema 4D, takže nebyly použity žádné herní záběry. Vývoj traileru byl umožněn díky využití Marlaminových exportních nástrojů a Jeromnimova prohlížeče modelů World of Warcraft.  

 

Tip! Nejlepší hry, na které se můžete v říjnu těšit!

 

 

Připravila: Karolína Farná

Foto: Blizzard Press Center, https://blizzard.gamespress.com/World-of-Warcraft