CoolClub pro IT odborníky

Apple TV Plus je první streamovací službou, která získala Oscara

05.04.2022

Společnost Apple se zapsala do historie americké filmové akademie poté, co její film CODA získal tři Oscary. Stal se tak prvním filmem ze streamovací služby, který si odnesl tuto prestižní cenu. Je to důkaz rostoucí dominance streamovacích služeb, jako jsou Apple, Netflix nebo Amazon, na nejprestižnějším hollywoodském udílení cen. Jaké další ceny si CODA odnesla?

 

CoolMovie

 

Kromě ceny za nejlepší film získal Troy Kotsur za svou roli ve filmu také cenu za nejlepší vedlejší roli. Troy Kotsur je tedy prvním neslyšícím mužským hercem, který získal Oscara. Jeho scenárista a režisér Siân Heder si odnesl cenu za nejlepší adaptovaný scénář.

Film Apple TV Plus sleduje boje Ruby Rossiové (Emilia Jonesová), jediné slyšící členky neslyšící rodiny, která se snaží poznat život mimo svou rodinu.

Podle serveru Variety společnost Apple údajně utratila za oscarovou kampaň pro film CODA více než 10 milionů dolarů, což je více než celý rozpočet na jeho výrobu. Generální ředitel Tim Cook na Twitteru zprávu uvítal a označil ji za "hluboce krásný film", který "oslavuje naše rozdíly".

Jste už dostatečně motivovaní se na CODU také podívat? Film najdete v nabídce Apple TV.

 

 

Připravila: Lucie Špindlerová

Foto: apple.com