CoolClub pro IT odborníky

Microsoftu unikly informace, nová výkonnější generace konzole Xbox se blíží a je na co se těšit

07.06.2024

Microsoftu unikla data o nové generaci herní konzole Xbox. Gameři se mají patrně na co těšit, včetně mnohem výkonnějšího hardwaru.

 

PlayCool

 

Nová konzole by na trh měla být uvedena v roce 2026 a jako startovní titul poslouží nic jiného než hra Call of Duty od Infinity Ward.

Microsoft slibuje, že nová generace Xboxu bude doposud největším technickým skokem v historii jedné generace hardwaru. Konzole bude vybavena procesorem AMD Zen 5 a grafickým procesorem AMD RDNA 5, které by měly zajistit výrazně vyšší výkon než současné modely.

 

 

Kromě procesoru a grafiky se očekává i využití rychlejší paměti GDDR7 RAM, která by měla celkový výkon konzole ještě pozvednout.

Spekuluje se také o integraci zpracování umělé inteligence, která by z Xboxu mohla udělat nejvýkonnější konzoli na trhu, tedy alespoň do doby, než Sony zareaguje s konzolí PlayStation 6.

Strategií Microsoftu je totiž dostat novou generaci konzole Xbox na trh dříve než Sony. A doufají v podobný úspěch, jako tomu bylo u Xboxu 360. Především díky brzkému uvedení na trh v kombinaci s tituly, jako je Call of Duty. Cílem zkrátka je stát se preferovanou konzolí pro fanoušky této herní série.

 


Připravila: Petra Sauerová
Foto: Facebook