CoolClub pro IT odborníky

Amazon na svém eventu představil spoustu nových produktů. Přinášíme ty, které nás nejvíce zaujaly

05.10.2021

Mezi novinkami můžeme najít videozvonek, astrorobota, interaktivní projektor nebo třeba fitness tracker. Mnoho z nich je dostupných na předobjednání a Amazon zveřejnil dostupné odkazy, pomocí kterých lze zboží předobjednat. Společnost zacílila na bezpečnost, a to jak na tu domovní, tak i na bezpečnost osob.

 

Novinky

 

Amazon na svých pravidelných podzimních akcích představuje spoustu nových gadgetů. I letos jsme byli svědky (ač virtuálního) odhalení zajímavých produktů. O kterých z nich byste rozhodně měli vědět?

 

Astro robot

Na první pohled by se mohlo zdát, že se jedná o elektrický chytrý vysavač. Je to ale chytré zařízení vybavené spoustou kamer, výsuvné kamery pro pozorování okolí a displejem. Jedná se o domácího asistenta, který dohlíží na domácnost. Funguje také jako obrazovka pro videochaty, reproduktor Alexa a v zadní části má stojánek, který vypadá jako držák na hrnek. Třeba na ranní kávu, až robot zavolá vašim příbuzným přes videochat. Atro robot vám může usnadnit i výchovu vašeho mazlíčka, pohlídá, jestli je třeba váš pes na gauči, bude vás následovat z místnosti do místnosti a pomocí kamer vše pozorovat.

 

Létající dron s kamerkou

Každý se chce doma cítit bezpečně. Společnost uvedla na trh zařízení, které létá kolem domu a poskytuje video dohled. Můžete si naplánovat dráhu letu a poté sledovat živý videopřenos, který dron pořídí na své trase. Cena zařízení začíná na 250 $.

 

Služba Alexa Together

Nová předplacená služba, která vám alespoň maličko usnadní péči o starší příbuzné. Rodiny spolu mohou komunikovat a mít o sobě navzájem přehled. Zařízení může seniorům poskytovat alespoň trochu nezávislosti díky funkcím rychlého videohovoru, dotazu na zprávy, streamování rozhlasových stanic a spojení s rodinnými příslušníky. Pomocí emergency response, tedy tísňové funkce, je tak snazší pro rodinu a pečovatele sledovat starší příbuzné a nouzové požadavky, které senioři na Alexu posílají.

 

 

Připravila: Erna Březinová

Foto: Amazon