CoolClub pro IT odborníky

Na EURO 2024 jedině s mobilem v kapse, vstupenky, informace a bonus v aplikacích 

18.06.2024

Letošní fotbalové EURO sází na moderní technologie. Místo papírových vstupenek mobilní aplikace, hi-tech je i oficiální míč se zabudovanými senzory.

 

Novinky

 

Fotbalové mistrovství Evropy – EURO 2024 je oficiálně tady. Letos se kvalifikovala i česká reprezentace, a tak se fandění zúčastní i řada českých fanoušků. Ale pozor! Lístky lze zakoupit pouze prostřednictvím aplikace.

 

Jak na EURO 2024?

Na EURO 2024 se dostanete jedině mobilní vstupenkou a UEFA pro jejich distribuci využívá ryze digitální formu – mobilní aplikaci UEFA Mobile Tickets, dostupnou pro iOS i Android. V té si můžete vstupenky prohlížet, přenášet nebo je přiřadit jiným uživatelům, ale to až poté, co vám do e-mailu dorazí notifikace na nový lístek.

UEFA nicméně doporučuje vzít si na stadion plně nabitý telefon a popřípadě i powerbanku. Při první kontrole se budete prokazovat skrze Bluetooth, tak si ho nezapomeňte včas zapnout a u turniketu už potom naskenujete QR kód z mobilní aplikace.

 

 

Druhá appka, která by vám zaručeně neměla proklouznout mezi prsty je UEFA EURO 2024 Official. Najdete ji bezplatně ke stažení na Google Play nebo App Store.

Tato platforma slouží jako průvodce zázemím celého mistrovství. Najdete tam mapy měst s vyznačenými fanzónami, veřejným promítáním a stadiony i s možností navigace. Kromě toho obsahuje informace a detaily o všech zápasech a můžete si tam dokonce tipovat skóre. V Nabízí i možnost zkrátit se dlouhou chvíli hraním hry Fantasy Football, vyplněním každodenního kvízu, sledováním statistik nebo klíčových momentů i z hsitorických zápasů a mnoho dalšího.

V aplikaci se navíc skrývá bonus v podobě Fan Pass, 36hodinové MHD jízdenky, která je součástí vstupenky. Jízdenka platí od 6:00 ráno v den zápasu až do 18:00 následujícího dne. Fan Pass si navíc z aplikace můžete uložit do Apple Wallet či Google Peněženky a mít ho tak vždy po ruce.


Hi-tech míč FUSSBALLLIEBE

A o oficiálním míči s názvem FUSSBALLLIEBE jste už slyšeli? Společnost Adidas ho představila speciálně pro fotbalové EURO 2024. Je inspirovaný barvami 24 zúčastněných zemí a 10 stadiony šampionátu.

Nejdůležitějším a nejzajímavějším aspektem nového balonu EURO 2024 je zabudovaná technologie Connected Ball Technology. Ta umožňuje v reálném čase sledovat jeho pohyb a polohu, čímž otevírá cestu k preciznější analýze hry a inovativním rozhodnutím rozhodčích. Míč s názvem, který v češtině znamená Láska k fotbalu, bude použit ve všech zápasech EURO 2024, včetně finále.

 

Zápasy české reprezentace na EURO 2024:  

  1. června: Portugalsko – Česko (Lipsko, 21:00)
  2. června: Gruzie – Česko (Hamburg, 15:00)
  3. června: Česko – Turecko (21:00)

 

 

Připravila: Petra Sauerová
Foto: The New Market