CoolClub pro IT odborníky

Lyže? Snowboard? 7 nejlepších aplikací na sjezdovku, které se vám budou hodit!

14.12.2021

Modrá obloha, upravená sjezdovka, slunce nad hlavou – to je idylka, na kterou se lyžaři a snowboarďáci těší každý rok. Zimní radovánky budou o to příjemnější, když si do mobilu stáhnete tyto vyladěné aplikace. Dají vám perfektní info o stavu sjezdovek, počasí a přinesou vám i zajímavé statistiky z vašich jízd. Tady je seznam těch 7 „nej“.

 

Magazín

 

Slopes

Taky vás vždycky zajímalo, kolik kilometrů jste ujeli nebo jak rychle brousíte sjezdovky? Pak určitě oceníte aplikaci Slopes pro iOs, která vám přinese nálož zajímavých statistik a výsledků.

Využít ji můžete nejen pro analýzu vašich aktivit, ale také jako tracker, jenž vám umožní zaznamenat trasu sjezdu. Její velkou výhodou je to, že funguje v offline režimu, takže vám nespotřebuje data ani tolik baterky. Pokud máte Apple Watch, můžete je jednoduše propojit a mít data přímo na očích.

Nezapomněli jsme ani na majitele telefonů s Androidem. Aplikace Ski Tracker se může pochlubit stejnými funkcemi jako Slopes. Zatím si ji stáhlo přes 30 milionů uživatelů, což je zárukou spolehlivosti a kvality.

 

iSKI Czech

Je lepší být připraven než být zaskočen. Toto rčení platí na sjezdovce dvojnásob. Vyhněte se momentu překvapení a podívejte se dopředu, jak vypadá sníh ve skiareálu, zda fungují vleky, jaké bude počasí a další podstatné informace.

Aplikace iSKI Czech pro iOs i Androidy vám ochotně odhalí vše, co potřebujete vědět pro perfektní den na lyžích či snowboardu. Jejím jediným limitem je to, že funguje pouze tady u nás. Pokud se chcete vypravit do zahraničí, musíte si nainstalovat jinou verzi aplikace – třeba iSKI Austria – Ski & Snow, iSKI Swiss – Ski & Snow, iSKI Italy – Ski & Snow a další. 

 

 

PeakFinder

Taky se rádi kocháte zasněženou krajinou a nemůžete se nabažit výhledem na další hory? Pak budete zbožňovat PeakFinder pro iOs i Androidy. Tahle vychytaná appka zná více než 85 000 vrcholků po celém světě – od Mount Everest po kopec ve vašem městě.

Díky zabudované AR (rozšířená realita) vám přes obrazovku ukáže názvy všech hor na 360° panoramatickém displeji. Představuje také vynikající způsob, jak se zorientovat v okolí a udělat si obrázek o tom, kde se zrovna nacházíte. Další skvělá věc je to, že funguje zcela offline – a celosvětově!

 

Fatmap Ski

Věděli jste, že si svou trasu na lyžích či snowboardu můžete dopředu nastudovat a naplánovat? To se bude hodit hlavně těm, kteří vyhledávají zimní zážitky mimo největší ski centra a frekventované sjezdovky.

Aplikace Fatmap Ski pro Androidy se stane vaším nejlepším parťákem i rádcem – umožní vám projít si trasu v 3D kvalitě, ukáže vám vhodné alternativy a podělí se o přesné satelitní snímky terénu v zimě a létě. Mimo to do ní můžete nahrávat momenty ze svého dobrodružství a sdílet je s přáteli.

 

 

Horská služba
Ať už se vypravíte kamkoliv, nikdy nezapomínejte na bezpečnost. Aplikace Horská služba je tu od toho, aby vás vysekala z krizových situací kdekoliv na území českých hor. Když se ocitnete v nouzi, Horská služba zvládne přivolat pomoc, kontaktovat nejbližší Horskou službu a sdělit jí přesnou polohou z GPS.

To ale není zdaleko všechno – dočkáte se i návodu, jak poskytnout první pomoc nebo jak předejít riziku zasypání lavinou. Tato šikovná appka se stane vaším záchranným lanem. 

 

Snowsafe

Když už jsme u té bezpečnosti, speciální pozornost si zaslouží také Snowsafe, která je určená na analyzování lavinové situace v konkrétní oblasti. Jedním kliknutím vás vezme do Slovenska, Německa, Norska, Rakouska či Itálie a ukáže vám stupeň lavinového nebezpečí a vývoje do budoucna. Stejně úžasné využití má v případě, že jste přímo na místě.

Díky GPS dokáže předpovědět současné riziko a pomocí sklonoměru určit, zda se jedná o lavinový svah. Pro milovníky freeride a skialpinismu je tohle „must“ výbava. Plusem je to, že je designovaná pro iOs i Android.

 

 

Skiresort.info

Na závěr tu máme senzační aplikaci Skiresort.info, která přináší podrobné informace o 6000 lyžařských střediscích po celém světě. Žádná jiná aplikace vám nenabídne tolik jako užitečných dat jako tato – čeká na vás záplava informací o vlecích, cenách skipasů a otevírací době nejrůznějších areálů.

Společně s tím se dočkáte i map sjezdovek, záběrů z webových kamer a aktuálního infa o kvalitě sněhu s pravidelnými aktualizacemi. Co víc si přát? Nainstalovat si ji můžete do iPhonu i do telefonu s Androidem.

 

Tip! Ukradli mu lyže, tak vymyslel světový unikát. Elektronický zámek Pealock

 

 

Připravila: Petra Pruden