CoolClub pro IT odborníky

10 tipů na streamovací premiéry v srpnu: Nové Star Wars, Strážci Galaxie i populární Ahsoka

09.08.2023

Srpen bude na streamovací zážitky pěkně šťavnatý! Na obrazovky vtrhne nová série z kultu Star Wars, strhující dokumenty, sci-fi s časovou smyčkou i dvě epizody očekávané Ahsoky.

 

CoolMovie

 

Na poslední prázdninový měsíc si streamovací platformy připravily velmi šťavnatou nabídku. Svým uživatelům dopřejí od všeho trochu: dokumenty, sci-fi, napětí i nové série trháků, na které seriáloví fanoušci netrpělivě čekali. Toto je 10 tipů na ty nejlepší z nich.

 

Medvěd
Osmidílný seriál se stal loni absolutním trhákem. Osud vyhořelého kuchaře, kterého stihla rodinná tragédie, je v pojetí žánr komediálně dramatickém doslova diváckým magnetem. Proto diváky potěší právě přicházející druhá série. Snímek o kuchaři, jenž chce svou prodejnu sendvičů upgradovat na špičkovou restauraci navzdory neotesanému personálu, je k vidění na Disney+ od 2. srpna.

 

Strážci Galaxie: Volume 3
Oblíbená parta vesmírných ztroskotanců z dílny Marvel Studios se zabydluje Kdovíkde a Peter Quill stojí před výzvou nové mise. Tentokrát musí zachránit Rocketův život. V sázce je i případný konec Strážců Galaxie tak, jak je známe. Snímek najdete na Disney+.

 

Rozervaná mysl
Toto nové sci-fi se zajímavou zápletkou si Disney+ vypůjčilo od sesterské platformy Hulu. Snímek sleduje příběh dívky Billie, která se ocitne v časové smyčce. V napřažených spárech ji drží její manipulativní přítelkyně, která Billie uvězní v časovém okně.

 

 

Ahsoka
První díly nového seriálu od tvůrce Davea Filoniho (stojí např. za Mandalorianem) dorazí na Disney+ 23. srpna. Ocení ho zejména fanoušci seriálů Star Wars: Klonové války a Star Wars Povstalci, kteří se tak vrátí k oblíbené rytířce Ahsoce. Právě Ahsoko se bude muset postavit geniálnímu stratégovi Velkoadmirálu Thrawnovi a padlým Jediům. Dokáže nad nimi vyhrát?

 

Star Wars: Dobrodružství mladých Jediů
U Star Wars ještě zůstaneme. Disney+ vám bude od 2. srpna vyprávět animovaný příběh malých padawanů, kteří se touží stát skutečnými rytíři Jedi. Animák cílí na nejmenší fanoušky hvězdné ságy, proto tento počin oceníte zejména, pokud máte v rodině prcka, se nímž budete moci tento dobrodružný animák beze studu zhlédnout.

 

Neslýchané
Pokud jste s oblíbili dokumentární seriál Neslýchané, který loni sbíral jednu cenu kritiků za druhou, pak vám srpnová nadílka platformy Netflix udělá radost. Po pravdě prahnoucí cyklus se totiž vrací s třídílnou porcí divokých záběrů, které odhalí kauzy ze světa divokého sportu. Box, fotbal, dopingové skandály, to všechno půjde do novinářské hloubky a vyvrátí přesvědčení, v nichž jsme dosud žili.

Netflix láká zejména na kauzu Jakea Paula, kterého provází animozita: jde o super geniálního boxera, nebo jen šikovného marketingového promotéra? Kromě něho uvidíte například i kauzu Victora Conteho, jenž je synonymem největšího dopingového skandálu všech dob. Cyklus je k vidění od 1. srpna.

 

Jeden za jednoho
Představte si, že jste řidič nebo automechanik. A že omylem svezete šéfa gangu v penzi. Stanete se tak zcela nechtěně účastníkem bláznivých a nebezpečných událostí, které toto nevinné setkání spustí. Co s vámi bude? Zjistíte od 3. srpna na Netflixu.

 

 

Rachel Stoneová: Sázka na srdce
Tento akční film strhne všechny milovníky MI6. Právě pro tuto elitní jednotku pracuje nezkušená technička Rachel Stoneová. Její tým však netuší, že Stoneová tajně pracuje i pro Chartu, utajenou mírovou organizaci, která využívá špičkové technologie k neutralizaci globálních hrozeb. Ta pravá výzva nastane, když se oba Racheliny životy střetnou… Uvádí Netflix od 11. srpna.

 

Matematika zločinu
Soudní znalec přezdívaný jako Matematik zločinu pošle do indonéského vězení Čecha Tomáše Tomana. Ten však tvrdí, že je nevinný a trest v podobě 12 a půl let vězení odmítá. Obrací se tedy na novinářku Magdalenu Sodomkovou, která se případem začne zabývat. Sodomková se do případu vloží a postupně zjistí, že v něm spousta věcí nesedí. Třídílnou minisérii podle skutečné události přináší Voyo.

 

One Piece
Populární japonská manga One Piece vznikla již v roce 1997, dočkala se animované verze, teprve nyní však přichází na obrazovky jako hraný seriál. A rozhodně se předvádí ve velkém stylu: mezi fanoušky se šušká dokonce o legendárním počinu. Příběh mladých pirátů, kteří se vydávají na osudovou cestu za pokladem, již navnadil diváky strhujícím trailerem. Zda bude nakonec trhákem i samotný 10dílný seriál, se budete moci přesvědčit 31. srpna na Netflixu.

 

 

Připravila: Alena Čálková
Foto: Facebok Voyo; Facebook Disney+