CoolClub pro IT odborníky

Květnové herní novinky: jaké kousky si nenechat ujít?

20.05.2022

Redakce rubriky PlayCool přichystala seznam herních novinek měsíce května. Není jich málo, je tu celkem devět herních pecek, které se budou ucházet o vaši pozornost. Vyzkoušíte je?

 

PlayCool

 

Jaké herní novinky vám naše redakce doporučuje?

 

Wildcat gun machine (PC, PS4, PS5, NS)

Datum vydání: 4.5.

Začátek měsíce odstartoval se singlovkou Wildcat gun machine od Chukybox Games. Máte-li náročné období a cítíte, že byste si potřebovali zaskočit do podsvětí a vystřílet hordy nechutných monster, je to hra právě pro Vás. Ale nenechte se zmást barevnou grafikou a výběrem zbraní, mezi které patří i roztomilá koťátka.

Hra sází na Vaši schopnost adaptovat se, a tak nepřátele nelze zabít jen tak náhodně, ale musíte zvolit správnou taktiku, abyste se dostali do dalšího levelu. Každá zbraň má své unikátní vlastnosti a charakter si lze upgradovat podle preferencí hráče. Tak tedy čapněte své kotě a boji zdar!

 

Trek to Yomi (PC, PS4, PS5, Xone, Xbox series)

Datum vydání: 5.5.

Do podsvětí se, mimo jiné, podíváme i s indie plošinovkou Trek to Yomi od vývojářů Devolver digital, pouze zbraně vyměníme za katanu. Hnáni pomstou budeme procházet atmosférický svět v černobílých odstínech, které nás vrátí do dob starých filmů. Troufnete si vybojovat svou pomstu?

 

Warhammer 40,000: Chaos gate - Daemonhunters (PC)

Datum vydání: 5.5.

Ve stejném datu vyšel i o něco známější titul ze série Warhammer. Tahová taktická strategie Warhammer 40, 000: Chaos gate - Daemonhunters nás ve svém klasicky gothic sci-fi hávu zavede do čela čety Šedých rytířů.

Jakožto největší zbraň lidstva se budete pokoušet zabránit bohu chaosu Nurgle ve vypuštění moru do Vaší galaxie. Jak moc úspěšní budete a jestli galaxie přežije, závisí už pouze na vašem herním skillu, hodně štěstí.

 

Salt and Sacrifice (PC, PS4, PS5)

Datum vydání: 10.5.

Chcete-li svému životu dodat trochu chuti, čerstvou novinkou na trhu je titul Salt and Sacrifice s velmi originální 2D grafikou. Je pokračováním hry Salt and Sanctuary a nenabízí nám pouze singleplayer, ale též možnost zahrát si s přáteli v co-op, nebo PvP módu. V roli odvážného inkvizitora se budete snažit najít a zničit mágy, kteří se začali hojně objevovat ve Vaší zemi a pokoušejí se rozsévat zkázu.

 

We were here forever (PC, PS4, PS5, Xone, Xbox series)

Datum vydání: 10.5.

Pokud Vaši polovičku už omrzelo sledovat, jak hrajete singleplayery, nebo Vás pořád dokola ničit v Mortal Kombatu a naopak by ráda trochu romantiky u společného dobrodružství, máme řešení! Ve stejném datu, jako Salt and Sacrifice vychází i novinka We were here forever. Titul nabízí čistě co-op hru, ve které musíte na 100% spolupracovat, pokud příběhem chcete zdárně projít. 

Jakožto badatelé se ocitáte uvězněni v útrobách prastarého zámku uprostřed Antarktidy, byla to náhoda? Nebo Vám k uvěznění někdo, nebo něco dopomohlo? Pro přežití, únik i odhalení dávného tajemství je tak nutné dát hlavy dohromady a projít nejednou pastí. Jste tedy dostatečně chytří, abyste se dostali ven? Nebo zůstanete uvězněni už navždy?!

 

Evil dead: The game (PC, PS4, PS5, Xone, Xbox series, NS)

Datum vydání: 13.5. 

S hororovými surival hrami se v posledních letech roztrhl pytel, ale až nyní k nám doputoval titul z prostředí kultovní série Evil dead. Hra je inspirována legendární trilogií Evil dead a seriálovým pokračováním Ash vs Evil dead. Obsahovat by tedy měla všechny známé ikonické charaktery a dovolí Vám hrát jak za klaďase, tak záporáky.

Můžete se tedy vydat s legendou všech legend Ashem, jeho motorovo-pilovou rukou a týmem (hrajete ve čtyřech) přeživších prozkoumávat známé i neznámé lokace, vypořádávat se se svým strachem a hlavně pak při lootění hledat klíčové předměty, díky kterým můžete zapečetit trhliny mezi světy a přežít. Tak tedy popadněte svůj Necronomicon a vzhůru proti armádám temnot!!

 

Vampire: The masquerade – Swansong (PC, PS4, PS5, Xone, Xbox series)

Datum vydání: 19.5.

Tento měsíc též přichází nový kus od studia Big bad wolf. „Rozhodovací“ příběhové RPG z upírského prostředí Vám během hry prostřídá tři různé postavy Galeba, Emem a Leyshu. Tři upíří vyšetřovatele, kteří řeší záhadný útok na jednu ze svých komunit.

Každá z postav má své unikátní schopnosti a vlastnosti, které Vám při správném použití pomohou projít hrou, kde každé rozhodnutí má dříve či později svůj nezvratný následek. Zastrašování, manipulace, svádění, to vše budou vaše zbraně na cestě za rozuzlením případu, který rozhodně o osudu Bostonu.

 

Sniper Elite 5 (PC, PS4, PS5, Xone, Xbox series)

Datum vydání: 26.5.

Karl Fairburne se vrací! Náš oblíbený sniper se vydává do němci okupované Francie, kde se střetává s francouzským odbojem a společně odhalují tajný projekt Kraken, který by mohl zvrátit konec války ve prospěch Německa. Není tedy času nazbyt, musí se vydat nacisty zastavit.  Sniper Elite se tradičně chlubí svým autentickým odstřelováním a klasicky nabízí kill-cam a pohled z třetí osoby.
Tak tedy snad jen „lovu zdar!“

 

Kao the Kangaroo (PC, PS4, PS5, Xone, Xbox series)

Datum vydání: 27.5.

Na závěr měsíce tu máme nový díl hry s veselým klokanem (nečekaně pocházejícím z Austrálie) s boxerskými rukavicemi Kao the Kangaroo. Pokud jste hráli jeho předchozí verze, nebo jste příznivci her jako Spyro, Ratchet, nebo Jak and Dexter, je tento titul přesně pro Vás.

Cílem, jakožto každé klasické „skákačky“ je i zde řešení puzzlů, likvidování nepřátel a správné skákání jednotlivými levely. Užijete si nejen výzvu ve skákání, ale též krásnou barevnou grafiku.

Tip! Březnové herní novinky: Slabší pokračování Elex i úspěšný návrat Gran Turisma

 

 

Připravila: Lucie Sovová

Foto: store.epicgames.com; store.steampowered.com; winaplikace.cz