CoolClub pro IT odborníky

Přichází nová Forza Motorsport! Microsoft oznámil datum vydání i to, co můžete očekávat

23.06.2023

Fanoušci závodních her se jistě už nemůžou dočkat. Microsoft konečně oznámil datum, kdy spatří světlo světa nová serióznější Forza Motorsport. Kdy to tedy bude a co můžete očekávat?

 

PlayCool

 

Forza Motorsport je série závodních videoher publikovaných společností Microsoft Studios, která se objevila v roce 2005. Vydali tehdy úplně první díl pro ještě původní Xbox. Hra si okamžitě získala své fanoušky a sklidila velký úspěch.

Důvody byly především detailní zpracování vozidel, autentické tratě a realistické modelování jízdních fyzik. Od té doby bylo samozřejmě vydáno několik dalších dílů série, vždy s grafickými vylepšeními, rozšířeným vozovým parkem a novými funkcemi.

To, že mají fanoušci očekávat další Forzu Motorsport bylo předestřeno už v roce 2020 a znovu na začátku tohoto roku. Nyní během Xbox Games Showcase konečně přichází s více informacemi.

Odkrývají o hře konečně více detailů, například to, že součástí seznamu vozů budou navíc dva elegáni Cadillac řady V R a Corvette E-Ray. Anebo to, co už oznamovali v dubnu: Forza Motorsport skrývá funkce, které mohou využít i nevidomí či slabozrací hráči. Mohou tak zažít vzrušení z hyperdetailního závodního simulátoru prostřednictvím pípání a houkání. Přesný mechanismus ale zatím neprozradili.

A kdy že bude konečně k dispozici? Forzu Motorsport můžete očekávat v rámci služby Xbox Game Pass a na PC 10. října tohoto roku.

 

 

Připravila: Petra Sauerová

Foto: Facebook Forza Motorsport