CoolClub pro IT odborníky

GoldenEye 007 po letech konečně dostupná na Nintendo Switch a Xboxu

09.02.2023

GoldenEye 007 je po letech potíží s právy konečně přístupná i na moderních platformách, jako je Nintendo Switch a Xbox. Překvapením pro fanoušky může být rozdílnost těchto dvou verzí.

 

Novinky

 

Střílečka s názvem GoldenEye 007 se na trhu objevila už v roce 1997 a byla určena pro Nintendo 64. Málokterá hra se vryla do mysli hráčů takovým způsobem, jako právě GoldenEye 007 a nejeden hráč nad ní strávil velké množství času.

Vývojářům z Rare se tehdy totiž podařilo brilantně vystihnout nejen tu správnou atmosféru bondovky z roku 1995, Zlaté oko, ale zároveň představili na tu dobu naprosto legendární multiplayer.

Nyní po letech, konečně vyšla legendární střílečka také na nejmodernější konzole Xbox a Nintendo Switch. Mezi verzemi je ale znatelný rozdíl. Na Xboxu si fanoušci mohou vychutnat remaster verzi ve 4K s vyšší snímkovou frekvencí a lokální multiplayer na rozdělené obrazovce.

Což je podobné verzi z roku 2008 vázané na Xbox 360, která byla zrušena kvůli problémům s licencemi a právy. Na Switchi bude pro změnu k dispozici pouze původní podoba hry v rámci služby Nintendo Switch Online Service.

Hry z N64 tam byly přidány už v roce 2021, k jejich přístupu je ale nutné připlatit si za Nintendo Switch Online + Expansion Pack.

Pro majitele kompilace Rare replay na Xboxu je dobrou zprávou překvapení připravené vývojáři, bude pro ně totiž GoldenEye 007 zcela zdarma.

 



Připravila: Petra Sauerová