CoolClub pro IT odborníky

6 nejlepších mobilních aplikací na silvestrovské koktejly

27.12.2022

Čeká vás domácí silvestrovská party a rádi byste ohromili své přátele? Skvělý způsob, jak na to, jsou alko či nealko exkluzivní drinky. Namíchat ty správné poměry ale může být nelehký úkol. S těmito mobilními aplikacemi však připravíte ty nejlepší silvestrovské drinky!

 

Magazín

 

My Cocktail Bar

Tato aplikace je sice dostupná pouze na Android a je pravděpodobně nejstahovanější a nejoblíbenější aplikací v Google Play se zaměřením na koktejlové recepty. Zrecenzovalo ji už přes 45 tisíc uživatelů.

Recepty na drinky zde najdete pouze v angličtině, zcela jistě to pro jejich jednoduchý popis není překážkou a lehce jim porozumíte. Jedna z největších výhod? Na základě vašich dostupných surovin, které do aplikace zadáte, vám vyfiltruje vhodné koktejly právě pro vás.

 

Mixel

Aplikaci Mixel najdete na Androidu i na App Store. Obsahuje až na 2 000 druhů koktejlů a její specifičnost se skrývá v možném vyhledávání dle hodnot, jako jsou hashtagy, hodnocení či poznámky.

Zároveň nabízí i další užitečné filtrování dle konkrétních až 600 přísad. Součástí je také převodník metrických a imperiálních jednotek nebo například nákupní seznam.

 

 

Cocktail Flow

Máte doma jen pár ingrediencí, ale i tak byste rádi umíchali ten nejlepší silvestrovský drink? Pak je tato aplikace tou správnou volbou. Dokáže totiž vykouzlit patřičný koktejl na základě zadaného seznamu přísad.

Stejně tak lze vyhledat i konkrétní recepty dle kategorií jako druh alkoholu, typ nápoje, síla či barva a mnoho dalšího. Aplikaci je možné stáhnout a používat zdarma, ale i předplatit plnou verzi. Dostupná je opět na obou operačních systémech.

 

Mishela Cocktails

Sháníte skutečně osvědčené recepty na top drinky? Mishela Cocktails ve své aplikaci uvádí až tisíce receptů od skutečných barmanů a mixologů, tedy lidí zkušených v přípravě míchaných nápojů. V případě, že mezi ně patříte, můžete svými recepty na top drinky přispívat i vy sami.

Při vyhledávání je můžete filtrovat dle síly, ingrediencí či vhodnou příležitostí. Aplikace je kompletně zdarma, a tak není nutné provádět registraci či křížkovat rušivé reklamy. A opět ji najdete, jak na Androidu, tak i na Apple zařízeních.

 

 

Cocktail Club

Psané popisy jakýkoliv receptů nejsou nic pro vás? Cocktail Club je revoluční aplikací v oblasti domácího barmanství. Čekají tam na vás totiž stovky video tutoriálů na jednotlivé drinky, krok za krokem. Nejen, že jsou připravovány profesionálními barmany, ale jeden z posledních updatů navíc přichází s novinkou.

Nyní máte možnost scanovat etiketu lahve s lihovinou, a tak se dostat přímo ke koktejlům, které z nich lze připravit. V neposlední řadě v ní najdete i katalog barmanského náčiní, které se při přípravě může hodit, a nebo nepřeberné množství osvědčených tipů.

 

Cocktail Master

Oproti předchozím aplikacím je Cocktail Master o trochu jiném míchání koktejlů. Nejde zde ani tak o přesné poměry, ale spíše o zapojení kreativity za využití pouze pár dostupných surovin. Zda jste úspěšní a nejde-li o úplně šílenou kombinaci posoudí ten nejkvalifikovanější, tedy přítomný barman.

Nechybí zde ani udělování skóre a možné porovnávání skrze Game Center. Tuto konkrétní aplikaci ale tentokrát nehledejte na Google Play, je dostupná pouze v App Store.

 

 

Připravila: Petra Sauerová