CoolClub pro IT odborníky

Nová verze Resident Evil 4: Získávejte znovu pocit strachu a dobrodružství!

17.03.2023

Patříte mezi fanoušky videoher, ale už vás nebaví hrát pořád to samé dokola? Chtělo by to nějaký nový vítr do plachet? Dobrou zprávou je, že novinka na sebe nenechá dlouho čekat. Březen hlásí nadupaný comeback herní série Resident Evil 4 ve formě remaku, která hráčům nabídne mnoho vzrušujících změn.

 

PlayCool

 

Vydaní herní série, původně z roku 2005 v jejím novém kabátku, je už za rohem. Ačkoliv je původní hororová série Resident Evil 4, mnohými považována za nejlepší díl, mluví režiséři o změnách, ke kterým muselo dojít, aby hra byla aktuálnější pro moderní, a možná i náročnější publikum. V remaku, který už klepe na dveře, bude mít hráč takto více možností, a ještě lepší herní zážitek.

Vývojáři proto momentálně cílí na to, aby byl zážitek ze hry, co nejrealističtější. Některé z těchto změn zahrnují novou kontrolu pohybu, která zlepšuje odezvu na příkazy nebo nový grafický styl, který vizuálně odhalí skryté detaily, které fanoušci prostě milují.

Kromě toho se také objeví nové úrovně, které poskytnou lepší příběhovou linku, stejně jako nové zbraně připravené k boji proti zombie. Tito nemrtví se totiž Leonu S. Kennedymu postaví do cesty za záchranou mladé dívky zcela jistě hned několikrát.

Jednou z největších změn, která se chystá, je ale nový herní systém aktualizace postav. Ten umožňuje hráčům upgradovat Leonovu postavu, aby byl schopen bojovat s horšími nepřáteli. Ale očekávat můžete například i nové kostýmy pro Leonovu postavu, které budete moci nasbírat během hraní.

Navzdory tomu, jak je herní série Resident Evil na světě už dlouho, je pozoruhodně stále stejně populární, a tak to vypadá, že je tato hororová série od Capcomu připravena dominovat hernímu světu. A tak už neváhejte a vydejte se na cestu plnou nebezpečí a adrenalinu.

 

 

Připravila: Petra Sauerová