CoolClub pro IT odborníky

Nejlepší technologické vychytávky roku 2023

21.08.2023

Bezdrátové reproduktory, přenosná pizza trouba nebo třeba fitness zrcadlo s více než 850 cvičebními lekcemi. Ano skutečně, dnes si lze usnadnit či vyšperkovat život všemožnými technologickými nástroji nebo gadgety, zde najdete seznam těch nejzajímavějších pro rok 2023. 

 

Magazín

 

Žijeme ve světě neuvěřitelných inovací, chytrých zařízení a geniálních pomocníků. A s těmito vymoženostmi přichází také opravdu skvělé gadgety. Můžete si pořídit vychytávky takřka na vše od A až po Z. Jak si ale v tomto zlatém věku technologií vybrat to, co je opravdu TOP?

Letošní rok je opravdu nabitý technologickými novinkami a zařízeními, které by měl každý nadšenec do inovací rozhodně znát, možná i vlastnit. Pojďte se na ně podívat.

 

Vappeby shower speaker

Také jste už několikrát v životě slyšeli, „ne, já neumím zpívat“? Pravdou ale je, že ve sprše nakonec umí zpívat úplně každý. Je to v důsledku skvělý způsob, jak se uvolnit, odpočinout si nebo zlepšit náladu.

Nyní můžete jít ještě o level výš! Představujeme vám malý bluetooth reproduktor, který je ideální, nejen pro vodního virtuosa, ale i toho, kdo miluje poslech hudby.

Tento gadget do sprchy je plně vodotěsný, levný a dodává se hned ve třech různých barvách. Nejen, že ho můžete případně spárovat s dalším, pro lepší zvuk, ale při 50% hlasitosti slibuje až 80hodinovou výdrž baterie na plné nabití.

 

DJI Avata

Drony v posledních letech získaly na své popularitě. Nejen, že se jedná o snadno ovladatelný a přenosný nástroj, ale hlavně dokáže zachycovat až neskutečná videa a fotografie.

Nyní jsou už navíc k dostání i drony s pohledem z první osoby. To lze díky nasazovací náhlavní soupravě, která vám to umožňuje.

Společnost DJI přišla s nejnovější verzí této technologie s názvem DJI Avata. Dron je nejen odolnější, ale předpokládá se u něj i možnost nešťastného pádu.

Pilotovat jej můžete prostřednictvím ovladače či joysticku. Mimo to je také vybaven řadou smart funkcí, jako je možnost létat vlastní trasy, sledovat při letu osobu či vozidlo nebo se vrátit do výchozího bodu v případě, že se příliš vzdálí.

 

 

Meta Quest Pro 2

Metaverz byl donedávna budoucností, opak je ale pravdou. Nejen, že tu už teď vznikají virtuální světy, kde už lidé normálně působí, staví domy a šperkují své avatary, ale v letošním roce přišla i Meta se svým řešením, VR brýlemi Meta Quest Pro 2.

Opravdu si na nich dali záležet, investovali do gadgetu, jak obrovské množství peněz, aby jejich produkt měl fantastické vlastnosti a ty nejlepší funkce. S tím se ale také pojí vyšší pořizovací cena. Nicméně je to ale to nejlepší, co může VR v současnosti nabídnout.

 

VAHA S Fitness Mirror

Ne každý rád navštěvuje posilovnu, ačkoliv se hýbat chce. Někdo má za to, že zbytečně pálí čas cestou do a z gymu, jiný zase toto prostředí plné přemotivovaných fitnessáků prostě nevyhledává.

Proč ale jít do posilovny, když může posilovna přijít za vámi? Alespoň to je hlavní myšlenka zařízení VAHA S Fitness Mirror, tedy fitness zrcadla. To je 32palcový dotykový displej s Full HD rozlišením, který je navíc doplněn o 30W reproduktory s povrchovou úpravou z broušeného kovu.

A nabízí více než 850 cvičebních lekcí. Zároveň vás dokáže spojit s osobními trenéry v reálném čase. Nikoho ale asi nepřekvapí, že jde o poměrně drahou záležitost. Nejen, že zaplatíte pořizovací cenu, ale pak je tu také měsíční sazba za přístup k jednotlivým lekcím.

 

 

LEGO App-controlled Transformation Vehicle

Souhlasíte s prohlášením, že LEGO rozhodně není jen hračka pro děti? Pak právě vám se chystáme představit novou sadu z řady LEGO Technic.

Jedná se o vozidlo, které lze ovládat prostřednictvím aplikace. Díky tomu s ním můžete jezdi a když ho převrátíte nebo s ním narazíte do zdi, objeví se pod ním úplně jiné auto. S autem ale můžete také jezdit po nerovném povrchu, protože je vybaveno odpružením. 

 

KODAK Luma 150 Pocket Projector

V případě, že rádi trávíte čas sledováním filmů s přáteli a dívat se na něj ve velkém, je pro vás ten skutečný zážitek. Popřípadě chcete zapůsobit na poradě a vytvořit nezapomenutelnou prezentaci? Pak je tu KODAK Luma 150, přenosný projektor, který se vám vejde do kufříku nebo batohu a zajistí vám rozšířenou obrazovku až na 150 palců při jasném a živém obrazu.

Má vestavěné reproduktory s prostorovým zvukem i konektor pro sluchátka pro případné soukromé sledování. Baterie vydrží až 2,5 hodiny a lze ji dobíjet prostřednictvím mini USB.

 

 

Připravila: Petra Sauerová
Foto: Facebook VAHA