CoolClub pro IT odborníky

8 vánočních tipů na dárky pro gadget lovers

01.12.2020

Do Vánoc zbývá už jen pár dnů a vy stále nemáte tušení, co koupit blízkým? Přinášíme vám inspiraci v podobě 8 tipů na moderní tech dárky, které potěší každého milovníka gadgetů.

 

Magazín

 

Jsou věci, které pod stromečkem rozbalíte s radostí - anebo je s radostí předáte... Bude jedním z nich i některý z následujících tipů?

 

Playstation 5

Nová generace nejprodávanější konzole současnosti je tady! Playstation 5 z dílny Sony sklízí úspěch po celém světě a není divu. Hráči se mohou těšit na osmijádrový procesor AMD Zen2, rychlý SSD disk a dokonalé 4K rozlišení, které vyzdvihne úroveň grafiky. Vynikající gamingový zážitek podpoří rovněž vylepšený ovladač s haptickou odezvou. To znamená, že v rámci různých her si budete moci naprogramovat odlišnou sílu stisku podle dané situace. Samozřejmostí je také podpora Ray Tracingu, který se postará o perfektní vykreslování světelných paprsků. Playstation 5 je zkrátka balíček natřískaný tím nejlepším, o čem každý gamer sní.

Apple Watch SE

Tento rok začal Apple slušně – a to s novou verzí iPhonu SE. Povedly se mu i chytré hodiny SE, které si svět zamiloval pro jejich výkonný dvoujádrový čip S5 SiP, velký Retina displej (44 mm) a řadu vylepšených funkcí. Mezi ně patří například mimořádně velká paměť o velikosti 32 GB nebo zbrusu nový kompas, který vám ukáže směr natočení hodinek, vaši aktuální lokaci nebo převýšení. Oproti Apple Watch Series 4 nabízí také vylepšenou detekci pádu, která dle recenzí funguje naprosto spolehlivě. Naopak mezi standardní výbavu hodinek patří barometrický výškoměr, GPS, akcelerometr, gyroskop a měřič srdečního tepu. Tyto nové Apple Watch žádnému „jablíčkáři“ zkrátka nesmí chybět.

 

Bezdrátová nabíječka Fixed Powerstation

Klasickým drátovým nabíječkám už jednoznačně odzvonilo. Na trhu jsou lepší a modernější varianty – příkladem je nabíječka Fixed Powerstation, která spolehlivě dobije telefon, sluchátka i chytré hodinky najednou. Ať se rozhodnete nabíjet cokoliv, spolehnout se můžete na její nadprůměrný výkon. Nevěříte? Telefon se podle výrobců dobíjí bleskovou rychlostí s výkonem až 15 W, zatímco zařízení na sekundární ploše pro sluchátka či další smartphone až s výkonem 5 W. Vaše chytrá zařízení tak budou mít plnou baterii dřív, než byste řekli švec. Majitelé si chválí zejména vynikající poměr ceny a výkonu, který této nabíječce vysloužil velmi pozitivní recenze.

 

Bezdrátová sluchátka Air 1 Plus Earbud

Pro fajnšmekry a milovníky designových perliček tu máme přichystaná stylová bezdrátová sluchátka Air1 Plus Earbud v bílém mramoru. Skandinávský vzhled však není jediné, co vás na první pohled okouzlí. Krom toho oceníte také technologii pro dokonale čistý zvuk, rychlé nabíjení (90 minut) a ohromující výdrž baterie (40 hodin). Na závěr zmíníme i to, že Air 1 Plus nabízí hned 14 možností dotykového ovládání pro přijímání hovorů, přepínání hudby i komunikaci se Siri či Google Assistant. Roli vašeho smartphonu tyto sluchátka zastanou na jedničku.

 

Google Pixel Buds

Pokud nejste zrovna fanoušci Applu, máme pro vás přichystanou i jinou alternativu. Tou jsou bezdrátová sluchátka Google Pixel Buds, která vás hned zaujmou unikátním futuristickým designem. Tím to ovšem nekončí – futuristické jsou i některé z jejich funkcí. Příkladem je funkcionalita, která umožňuje překládat cizí jazyk v reálném čase. Těšit se můžete i na další praktičnosti, a to včetně dlouhé výdrže baterie (24 hodin), dosahu do 100 metrů a dokonalé ergonomie, díky které vám sluchátka budou skvěle držet. V originálních duchu se nesou také jména jednotlivých barevných variant: oranžové Oh So Orange, bílé Clearly White, zelené Quite Mint a černé Almost Black.

 

Motorola Razr

Světový unikát, budoucnost elektroniky, klenot mezi smartphony – takto se o mluví o telefonu Motorola Razr, který byl letos poprvé představen na veletrhu CES v Las Vegas. Vývoj a konstruování moderního telefonu pojali tvůrci z Motoroly tak trošku jinak. Důkazem je originální obrazovka s 6,2palcovým ohebným displejem, který disponuje neobvyklým poměrem stran 21:9. Co je ještě zajímavější – když jej složíte, můžete využívat druhou 2,7palcovou obrazovku pro zobrazení oznámení nebo pro spuštění nejdůležitějších funkcí.

Telefon vyniká i svou neobyčejnou konstrukcí. Je totiž vyroben z nerezavějící oceli a odolného skla 3D Gorilla Glass, takže bychom ho klidně mohli přirovnat k nerozbitelné Nokii. Jak říkají tvůrci z Motoroly – budoucnost prý patří ohebným displejům.

 

Chytrý kartáček Colgate

A nyní něco z jiného soudku. Na výše zmíněném veletrhu CES dominovala kromě Motoroly Razr také další technologická vychytávka – tou je chytrý kartáček od Colgate, který chytl pozornost mnoha zúčastněných. Kartáček se totiž pyšní zabudovanými optickými senzory, které dokážou v ústech rozpoznat zubní kámen, povlak a další problémy, které byste jinak sami neodhalili. To ale není všechno. Chytrý kartáček vám rovněž poradí, jak se těchto problémů zbavit a jak jim předcházet. Dá se tedy říct, že v domácnosti zastane roli schopného dentisty, se kterým budete mít zuby jako perličky.

 

Chytrá pračka ThingQ

Na závěr potěšíme každého příznivce ekologie a úsporných zařízení. Posledním tipem je chytrá pračka ThingQ, za kterou stojí ostřílený technologický gigant LG. Pračku totiž zkombinoval se sušičkou a přidal ji umělou inteligenci, která ji odliší od jakékoliv konkurence. Spotřebič obsahuje senzory, které dokážou identifikovat druh a objem oblečení, a na základě toho určit optimální prací cyklus stejně jako množství pracího prostředku. Nejen že vám ušetří práci, ale také se postará o ten nejvíce ekologický provoz.

Vánoční časomíra už běží a do Štědrého dne moc dní nezbývá. Pokud jste ještě do teď nic nevybrali, pak vás možná tento seznam inspiruje – zvlášť pokud milujete technologické vychytávky dnešní doby. Pokud by vám ani tato smršť nestačila, další tipy najdete v našem článku TOP 10 gadgetů současnosti

 

 

Připravila: Petra Pruden

Foto: Archiv výrobců