CoolClub pro IT odborníky

Český start-up Mapotic: Místo pro vaše mapy s čímkoliv, co vás jen napadne

03.02.2020

Na české scéně se to dobrými nápady a zajímavými projekty jenom hýří. Důkazem je pražský start-up Mapotic, který svým uživatelům poskytuje vynikající nástroje pro tvorbu a sdílení inovativních mapových systémů. Chcete vědět, kam na pivo nebo kde jsou nejhezčí vodopády v Česku? Na webu či přímo v aplikaci Mapotic najdete nejen svou odpověď, ale také mnoho praktických informací a recenzí od reálných uživatelů.

 

Magazín

 

O tom, že mají Češi v hlavě spoustu skvělých nápadů, svědčí desítky nových start-upů, jež každý rok bojují o přízeň zákazníků a investorů. Mezi vycházející hvězdy patří také Mapotic, který se ve vodafonské soutěži Nápad roku 2018 umístil na třetím místě. Není tedy divu, že po tomto malém úspěchu dostal tento povedený start-up další malé povzbuzení, a to v podobě finanční dotace od investičního fondu P&J Capital.

„Hlavním faktorem rozhodujícím pro výběr Mapoticu byl především univerzální globální potenciál tohoto projektu, stejně jako jeho zkušený tým s vysokou motivací a odhodláním. Většinu členů Mapotic týmu jsme měli již možnost poznat v průběhu spolupráce na jednorázových IT projektech s COEXem. O to bylo naše rozhodování při upsání investice jednodušší,“ vysvětluje Petr Jiříček, finanční ředitel P&J Capital.

 

 

Co je projekt Mapotic

Tento projekt vznikl ze začátku jako vedlejší projekt vývojářské firmy CEOX a byl oficiálně spuštěn v únoru roku 2017. Od té doby rychle rostl a získával si fanoušky po celém Česku díky jeho kreativní myšlence a originálním námětům. Ptáte se, čím je Mapotic tak zajímavý?

Takto popisují Mapotic jeho zakladatelé: „Mapotic je intuitivní mapová platforma, která vám umožňuje vytvářet mapy a sdílet místa, k nimž máte vztah. Vyvinuli jsme ji proto, že věříme, že svět je lepší, když se lidi navzájem obohacují a sdílí, co znají. A možná si to myslíte i vy. Rádi zkoumáme, učíme se a objevujeme vše nové. Tvoříme vlastní mapy a přispíváme do těch ostatních. To je naše cesta za dobrodružstvím. Zveme vás, abyste se k nám přidali.“

 

 

Dnes má tento unikátní programm již několik tisíc map a další stále přibývají. Díky štědrým dotacím může Mapotic nejen růst a investovat peníze do rozvoje a nových funkcí, ale také postupně expandovat do zahraničí. Už nyní je například celý web (kromě češtiny) také v angličtině, což dává možnost zapojit se do projektu i dalším uživatelům mimo Českou republiku. Nyní se však už pojďme podívat, co všechno Mapotic umí a jak vlastně program funguje.

 

Kam na jahody a kde je nejlepší burger?

Zajímá vás například, kde parkovat, do jaké hospody chodit na fotbal, kde se vyplatí nakupovat nebo kde je v létě nejlepší koupání? Odpověď na všechny tyto otázky a mnohem více najdete na webu Mapotic, kde se vám v příslušné kategorii zobrazí mapa s místy, jež splňuje vaše kritéria. Díky tomu už své dotazy nebudete muset zdlouhavě hledat na internetu. Stačí si otevřít příslušnou mapu a je to – na jednom místě se vám zobrazí adresa, otevírací doba a další praktické informace od reálných osob, které toto místo navštívily již před vámi. 

A protože je Mapotic čím dál známější a oblíbenější, některé mapy najdete v zahraničí. Těšit se můžete například na oblíbené Slovensko, Chorvatsko a mnoho dalších, kde už Češi stačili označit nejrůznější restaurace, bary nebo například trasy na turistiku.  

 

 

Vytvářejte vlastní mapy

Nadevše milujete sauny a máte přesný přehled o tom, kde najít to nejlepší wellness v okolí? Pak vám Mapotic jistě přijde vhod. Na webu si budete moci vytvořit svou vlastní online mapu, kde si jednotlivé sauny jednoduše označíte. Následně budete mít na výběr, zda si svůj výtvor necháte pro pro sebe, nebo zda jej budete veřejně sdílet s ostatními. Díky tomu získají vaše doporučení i další nadšenci wellness, kterým vaše praktická mapa ušetří čas strávený hledáním a zjišťováním informací.  

 

 

Přispívejte do map druhých

Na webu Mapotic existuje obrovské množství map zachycující nejrůznější místa. Pro lepší přehled jsou roztříděny do jednotlivých kategorií zahrnující například sport, kulturu a umění, nakupování, jídlo a pití, přírodu a další. O tom, že si můžete v rámci těchto kategorií vytvářet vlastní mapy už víte, pravdou však je, že můžete jednoduchým způsobem i pravidelně přispívat do map dalších uživatelů. Pokud například víte o romantické rozhledně, která není na mapě vyhlídkových věží vyznačena, jedním kliknutím to můžete napravit. Tímto stylem si můžete najít i jiné druhy map a inspirovat další uživatele, kteří hledají to stejné co vy.

Zaujal vás projekt Mapotic a rádi byste přispěli světu svou mapou s oblíbenými místy? Mrkněte na stránky Mapotic a zaregistrujte se – díky mapám budete mít stálý přehled o tom, co se kde děje a jak daleko jsou od vás označená místa. Do budoucna by navíc měly přibýt nové funkce a další prémiová rozšíření, proto se rozhodně máme na co těšit.

 


Připravila: Petra Pruden

Foto: Startupjobs.cz/startup/mapotic a Mapotic.com