CoolClub pro IT odborníky

Český startup Somnium Space vás zve do své virtuální říše. Točí se v něm miliardy

06.04.2022

Představte si ideální svět, kde je možné vše. Svět, kde můžete být kýmkoliv a dělat cokoliv zrovna budete chtít. Můžete zde nakupovat pozemky, stavět domy, zakládat podniky nebo třeba vyrazit na párty a zažít tak ohromný svět Somnium Space, kde jediným omezením je vaše představivost.

 

Magazín

 

Virtuální a rozšířená realita je fenoménem dnešní doby a pandemie koronaviru rozvoj tohoto odvětví jenom urychlila. Dobře se jim daří i v našich končinách, kde momentálně vzniká celá řada zajímavých startupů věnujících se tomuto celosvětově perspektivnímu oboru. Důvod, proč je v Česku zázemí tak ideální je snadno vysvětlitelný. Existuje zde silná základna vývojářů her, kteří programují za pomoci stejných technologií.

 

Virtuální svět s vlastní ekonomikou

Jedním z nich je i startup Somnium Space. Jde o otevřený, sociální svět virtuální reality s vlastní ekonomikou, a dokonce i vlastní měnou. Jedná se o decentralizovanou platformu běžící na bázi blockchainu. Dlouhodobou vizí této společnosti je vytvořit virtuální prostředí, které doplní naši realitu a bude plné nových digitálních zážitků a možností seberealizace.

Momentální návštěvnost Somnium Space čítá kolem tisícovky uživatelů denně. Zároveň je zde obrovský potenciál pro růst, protože lidé ho dnes využívají jak k osobním, tak i k obchodním účelům. Na počátku zde bylo možné koupit virtuální pozemek za 250 dolarů. Dnes byste za tento pozemek dali až 10 000 dolarů.

 

 

S avatarem za zábavou

Návštěvníci si zde vytvoří avatara a poté mohou ve virtuální realitě dělat přesně to samé, co v reálném světě – bavit se s ostatními, stavět domy, chodit na party, jezdit na výlety a mnoho dalšího. Zároveň si v rámci blockchainové ekonomiky mohou kupovat pozemky, ale také prodávat vlastní tvorbu.

Somnium Space si klade za cíl vybudovat zcela nový virtuální svět pro novou úroveň komunikace, elektronického obchodování a zábavy, který uživatelům nabídne nejen místo pro rozvoj jejich podnikání, ale také místo, které budou nazývat domovem.

 

Chystají se nové VR brýle

Poslední novinka, kterou společnost odhalila, jsou informace o nově připravovaných brýlích pro virtuální realitu, které mají doplnit možnosti metaverza Somnium Space. Brýle budou modulární, programovatelné a open source. Slibují až 120hz obnovu displeje s RGB podsvícením a vysokým rozlišením 2880x2880 pixelů.

 

Tip! 3 technologie, které budou utvářet budoucnost metaverse

 

 

Připravila: Diana Hovorková

Foto: store.steampowered.com