CoolClub pro IT odborníky

Český vývojářský tým přichází s Realms of Alterra, kde se s postavami bavíte jako s ChatGPT

09.03.2023

V čele vývoje her s vysokou úrovní interakce stojí český vývojářský tým, který má vysoké ambice přijít s postavou, se kterou se bavíte jako s umělou inteligencí ChatGPT.

 

PlayCool

 

Umělá inteligence je naprostý fenomén a aktuálně jeden z největších trendů, který každým dnem nabírá na své síle. Její využití napříč obory je nezbytné, o čemž je přesvědčená i česká softwarová společnost eMan, pod níž nedávno vznikly hned dvě dceřiné firmy Legend Has It a Anigmation.

Ty se vydali vstříc svým odvážným ambicím pracují nyní na hře s novým názvem Realms of Alterra, kde se zaměřují na inovace úzce spojené s umělou inteligencí.

Vzhledem k tomu, že ve studiu zastávají názor, že postavy ve hrách dnes nejsou ani chytré, ani zábavné a tvorba příběhu NPC je dlouhavá a drahá, rozhodli se vytvořit tzv. nehráčské (non-player character) postavy jinak.

Chtějí se vyhnout scénářům a stvořit postavy, které nebudou předdefinované. Budete se s nimi tak moc bavit podobně jako s umělou inteligencí ChatGPT. Namísto klasického kliknutí na odpověď dle scénáře prostě napíšete, co máte na srdci a ony vám podle toho odpoví. Zároveň se je můžete pokusit přemluvit, požádat je o pomoc nebo s nimi obchodovat.   

Vývojáři se těší, že budou schopni navrhnout herní svět, ve kterém se NPC budou moci chovat nezávisle a interaktivně, aniž by bylo nutné programovat přesně daný skript, což často zabere dlouhé měsíce vývoje.  

Vývojáři tak nejen doufají v úspěšnost svého projektu, kterým zároveň podpoří technologii AI, ale také v to, že by jejich počin mohl následně sloužit jako nástroj pro ty, kteří se chtějí naučit, jak interaktivní herní postavy tvořit.

Věří tak, že jejich projekt přinese nejen nové a zajímavé herní zážitky gaming fanouškům, pomůže vyvinout nové technologie umělé inteligence, ale také, že jejich práce přinese větší hloubku a realismus herním postavám a obohatí tak celý zážitek.

 

 

Připravila: Petra Sauerová