CoolClub pro IT odborníky

7 tipů na nejlepší aplikace pro bezstarostné léto

12.06.2023

Léto je na spadnutí a s ním i největší peak cestovatelské sezóny. Ideální čas pro využití chytrých telefonů, respektive různých aplikací. Ty vám pomohou zabalit, uchrání vás od spálených zad ze sluníčka, stejně jako zajistí krásné místo v přírodě k zaparkování karavanu. Inspirujte se níže a nechte si pomoct.

 

Magazín

 

Hodně sluníčka, koupačky a cestování, také už z toho cítíte léto? Dali jsme pro vás dohromady nabytý seznam aplikací, které si v následující sezóně velmi rychle zamilujete.

 

Revolut

Každý chce mít své finance v pořádku a v bezpečí. A to především tehdy, chystá-li se dál od domova. V Česku je to velmi jednoduché, protože lze použít místní měnu. Zatímco při platbách v zahraničí je dobré mít na paměti, že máte-li běžný účet a plánujete platit klasickou platební kartou, zbytečně se vám strhnou vysoké kurzovní poplatky.

Právě proto je tu doporučení na aplikaci, a s tím také spojenou kartu Revolut. Největší její výhodou je, že může být pouze virtuální v telefonu, a ještě vám zaručí lepší kurzy, aniž byste museli podnikat jakékoliv kroky.

 

PackPoint

Ať už se chystáte na krátký víkendový výlet nebo na delší dovolenou, chcete si být jisti, že máte vše, co budete potřebovat, a navíc nezapomenete doma nic zásadního. S tím vám může pomoci jednoduchá aplikace PackPoint, která vám zároveň poradí, co všechno si s sebou vzít.

Stačí zvolit, kam jedete, na jak dlouho a co budete dělat, na základě toho vám aplikace doporučí přesný seznam věcí, které by vám v kufru, tašce či batohu neměli rozhodně chybět. Tento soupis pak navíc můžete sdílet se svými spolucestovateli, aby ani oni nezapomněli na kartáček, ručník nebo dokonce plavky.

 

park4night

Aplikace park4night je skvělým parťákem na cestách právě těm, kteří se vydali na své dobrodružství karavanem. V aplikaci totiž najdete krásná místa, kde můžete strávit noc anebo tam jen zaparkovat a chvilku pobýt. A to nejlepší na konec, začnete-li park4night používat a vytvoříte si tam vlastní účet, stanete se součástí komunity skvělých lidí.

Budete tak moci sami sdílet své myšlenky, komentovat jednotlivá místa, stejně jako nasávat tipy od ostatních. Park4night se řídí heslem zodpovědného a respektujícího cestování, které začíná u každého jedince, a tak je důležité projít si jejich pravidla.

 

 

UV Index Now

Dlouhodobé vystavování se vysokému UV záření může mít z negativní dopad na zdraví vaší kůže. V tomto ohledu vám může být věrným pomocníkem aplikace UV Index Now, díky které budete hned vědět, jakou intenzitou dnes slunce pálí, a kdy je lepší se mu spíše vyhnout. Dámy tak předejdou vzniku nechtěných vrásek a všichni dohromady se vyhnou možným důsledkům na zdraví, které nebude možné vzít zpět.  

 

Bathing Water Quality

Nemáte dobrý pocit z toho koupat se jen tak někde, kde to neznáte? Nejen kvůli tomu, co ve vodě může být, ale i kvůli její kvalitě? Ověřte si kvalitu vody aplikací Bathing Water Quality. Aplikace vznikla ve spolupráci s Evropskou agenturou pro životní prostředí, a zcela jistě ji využijete, jak u moře, tak i v Česku ve sladkovodních tocích. A už vás rozhodně nic nepřekvapí.

 

 

MedusApp

Patříte mezi milovníky šnorchlování, nebo dokonce potápění? Pak je tu pro vás skvělý tip. Nejen, že se díky aplikací MedusApp vyhnete případnému nebezpečí, ale dokonce zažijete také něco unikátního, jako zachycení fotogenické medúzy na svůj fotoaparát.

Aplikace je totiž nastavená tak, aby vás upozornila na jejich přítomnost ve vašem okolí. Zároveň obsahuje o těchto tvorech i ty nejzajímavější informace, a tak se dozvíte něco nového.

 

Pohlednice Online

Posledním, ale velmi užitečným tipem je česká aplikace Pohlednice Online. Ačkoliv za tímto pomocníčkem stojí tolik neoblíbená Česká pošta, toto je počin, který se vydařil. Je před vámi poslední den dovolené a vy jste si právě uvědomili, že jste svým blízkým ještě neodeslali pohlednice?

Nebo se vám s tím jednoduše nechce na dovolené příliš zabývat a raději byste užívali zasloužené pohody? Stačí nahrát pár fotek z dovolené do šablony a odeslat přes aplikaci do Česka. Tam už se o to za vás postarají, pohlednici vytisknou a doručí během 2-3 dnů.

 

 

Připravila: Petra Sauerová