CoolClub pro IT odborníky

Odešli z Applu a vymysleli Humane AI Pin. Telefon, projektor a asistenta v jednom

21.11.2023

AI Pin je novinkou začínající společnosti Humane. Ta teď představuje malé zařízení, které má plně nahradit mobilní telefon. A přitom snížit čas strávený u obrazovky.

 

Novinky

 

Odešli z Applu a založili vlastní společnost. Novinkou AI Pin chtějí poukázat na to, že časté sledování displeje telefonu je zbytečné. Podaří se jim to?

Přístroj s názvem AI Pin je malým a lehkým nástrojem, který lze jednoduše připnout k oděvu magnetem a ovládát hlasem nebo gesty rukou. Magnet je zároveň vyměnitelnou baterií, která zařízení napájí.

 

 

Co umí?

Zařízení funguje jako projektor. Podržíte-li před ním dlaň, zobrazí na ni informace jako kolik je hodin, jaké je datum nebo počasí.

Zároveň jím lze fotit a natáčet videa. Fotoaparát má rozlišení 13 Mpx a pořízené snímky a videa ukládá do cloudového uložiště, které k zařízení neoddělitelně patří.

Prostřednictvím čočky fotoaparátu dokáže také rozpoznávat objekty, a to díky neustálému připojení k internetu a integrované umělé inteligenci.

Spoluzakladatel firmy Imran Chaudhri takto před objektivem jako ukázku držel ořech s otázkou, kolik obsahuje bílkovin nebo ukázal knihu a nechal ji objednat.

Další z funkcí je překlad. Ale abyste se cítili v bezpečí, co se ochrany osobních údajů týče, po zapnutí fotoaparátu a mikrofonu se v horním rohu zařízení vždy rozbliká světlo. Zároveň v sobě tato věcička ukrývá i GPS modul nebo reproduktor, takže dokáže přehrávat hudbu.

A kolik bude stát?

Nabíjet zařízení budete moci prostřednictvím pouzdra, jako je tomu u bezdrátových sluchátek.

Cena zařízení je stanovena na 699 dolarů, což v přepočtu vychází na cca 16 100 korun bez DPH. K tomu budete muset navíc přihodit každoměsíční poplatek ve výši 24 dolarů neboli 550 korun, který pokryje připojení k internetu a cloudové úložiště.

K dispozici bude zařízení zatím pouze v USA, a to už počátkem roku 2024.

 

 

Připravila: Petra Sauerová
Foto: Humane